Articol scris de Romeo Ene
Revenirea lui Laporta la conducerea Barcelonei, acolo unde a mai fost între anii 2003 şi 2010, încheie o perioadă de ''pace'' între formaţiile de pe Camp Nou şi Santiago Bernabeu, Laporta având un mesaj dur la adresa madrilenilor.
Real Madrid, duşmanul lui Laporta încă de acum două decenii
Cupa Mondială FIFA
Canelo Alvarez și-a cerut scuze, după ce l-a amenințat cu bătaia pe Messi! Mesajul pugilistului
IERI LA 08:06
Real Madrid a fost întotdeauna o țintă pentru Laporta, o formaţie asupra căreia a aruncat mereu cuvinte ''grele''. De remarcat faptul că în perioada 2003-2010, atunci când Laporta s-a mai aflat la conducerea Barcelonei, Real Madrid nu a reuşit să câştige niciun trofeu UEFA Champions League. Ulterior, Los Blancos au câştigat 3 finale la rând, iar asta l-a nemulţumit pe Laporta. Doar 2 campionate a câştigat Realul în prima perioadă petrecută de Laporta pe Camp Nou.
"Pe vremea mea, Madridul nu câştiga nicio trofeu de Liga Campionilor", spunea el frecvent, potrivit Marca. Perioada petrecută de Laporta în funcţia de preşedinte al Barcelonei a echivalat cu succese istorice pentru catalani pe plan intern şi în Europa. Ziua de 2 mai 2009 va rămâne în amintirea lui Laporta mult timp, fiind ziua Comunităţii din Madrid. În acea zi, Barcelona s-a impus cu 2-6 pe terenul rivalei, iar Laporta nu poate uita acea zi.
"Acel 2-6 a echivalat cu una din cele mai frumoase zile din viaţa mea. Câştigând într-o asemenea manieră pe terenul lor, chiar de ziua Comunităţii Madrid, chiar cu Esperanza Aguirre la conducerea oraşului", povestea noul preşedinte al Barcelonei, atunci când i s-a cerut să spună cea mai frumoasă amintire de la Barcelona.

"BARCELONA ŞI REAL AU 2 MODELE DIFERITE"

"Este evident că Barça și Madrid au două modele foarte diferite. Al nostru se referă la perfecţionăm brand-ul în fiecare zi, să economisim atunci când este cazul, să investim cu înțelepciune, să nu ne întindem mai mult decât nu ne permitem, astfel încât clubul să fie viabil și durabil acum și în viitor. Este puţin mai dificil pentru noi deoarece nu avem atât de mult sprijin din partea autorităţilor. În schimb, există şi modelul lor care funcţionează.Al nostru este mai industrial, producem mai mult, mai antreprenorial. Al lor, se axează mai mult pe partea financiară. Eu personal am o relaţie bună cu autorităţile, iar modelul nostru este tipic pentru catalani", acesta este modul în care Laporta a analizat public modelele celor 2 cluburi în primăvara anului 2009, iar timpul i-a dat dreptate.
În acelaşi timp, Laporta l-a "înţepa" pe Florentino Perez cu fiecare ocazie avută, iar întoarcerea sa pe Camp Nou va redeschide o veche rivalitate. Într-un interviu pentru El País, el a subliniat: "Modelul său este unul imperialist și are, de asemenea, anumite aere de aroganță, care fac parte din afacere. Sunt foarte mulțumit să promovez un model care, pentru mine, este un model mai serios şi, de asemenea, s-a demonstrat că modelul de afaceri bazat pe efort, muncă şi talent, este de asemenea unul de succes".

"BARCELONA PRODUCE BALOANE DE AUR, MADRIDUL CUMPĂRĂ"

Balonul de Aur este o altă temă abordată de Laporta în calitate de preşedinte al Barcelonei. El îşi doreşte ca echipa sa să producă în continuare jucători capabili să câştige Baloane de Aur. "Barça produce Baloane de Aur, Madridul cumpără", spunea Laporta. Primul său mandat a coincis cu începutul exploziei lui Messi și cu sosirea lui Cristiano la Madrid. Argentinianul a câștigat primul său Balon de Aur în 2009, imediat după ce portughezul a reuşit aceeaşi performanţă, în calitate de jucător al lui Manchester United.
Cupa Mondială FIFA
Messi și Szczesny au făcut un pariu uluitor! Polonezul a pierdut, dar a dezvăluit de ce nu va plăti
IERI LA 06:48
Cupa Mondială FIFA
Messi l-a ignorat pe Lewandowski, când polonezul i-a întins mâna! Ce au declarat cei doi la final
IERI LA 05:48