Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL. Joan Laporta este noul președinte al Barcelonei!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 08/03/2021 la 00:31 GMT+2

Barcelona și-a ales astăzi noul președinte. Alegerile, programate inițial pe 24 ianuarie, au fost amânate pentru 7 martie din cauza pandemiei de COVID-19.

Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Andrei Bobeică
UPDATE // OFICIAL. Joan Laporta va fi noul președinte al Barcelonei în următorii 6 ani! Au fost numărate 78,85% dintre voturi, iar Laporta a adunat 19.675 de semnături și nu mai poate fi ajuns de contracandidații săi: Victor Font (10.598 semnături) și Toni Freixa (3.399 semnături).
Știrea inițială
Conform sondajelor din presa spaniolă, Joan Laporta este noul președinte al Barcelonei. Totuși, 20 633 de voturi venite pe mail, nu au fost incluse în exit poll.
În sondajul realizat de TV3, pe un eșantion de 4000 de persoane, Laporta are un procent de 58,3%, urmat de Font cu 31,3% și Freixa cu 9,3%. Laporta a mai fost președintele Barcelonei între 2003 și 2010. Rezultatul oficial va fi aflat după 23.30, ora Spaniei.
"Am avut o campanie grozavă și avem cel mai bun proiect. Dacă câștig, îl voi suna azi pe Jorge Messi. Sper că aceste alegeri vor arăta că suntem mai mult decât un club.", a declarat Laporta înaintea alegerilor

Prioritățile noului președinte al Barcelonei

Noul președinte se va confrunta în primul rând cu datoriile de aproximativ 1 miliard de euro și problemele de lichiditate.
Alt punct foarte important și urgent pe agenda noului președinte este viitorul lui Messi.
Leo Messi a votat și el astăzi și a mers împreună cu fiul său.

Laporta, Font și Freixa, cei 3 candidați pentru conducerea Barcelonei

Postul de președinte al clubului catalan a rămas vacant de la finalul anului trecut, când președintele Bartomeu a demisionat în urma unui scandal. Deși inițial au fost 10 candidați, în cursa pentru postul de președintre au rămas doar 3: Victor Font, Joan Laporta și Toni Freixa. Font a fost considerat încă de la început favoritul. Om de afaceri cu o imagine foarte bună, Font îl propune pe Xavi ca antrenor începând din vara viitoare, dar Laporta a reușit să răstoarne cotele la câștigarea acestei curse.
Laporta a fost președinte în 2003 și 2010 și a pierdut în fața lui Bartomeu alegerile din 2015. Imaginea lui Laporta a fost pătată de mai multe scandaluri, dar fanii își aduc aminte de perioada de gloria în care echipa blaugrana domina Europa cu Rijkaard și Guardiola pe bancă. Freixa a candidat și la ultimele alegeri din 2015, dar a luat doar 3,4%. Acesta a afirmat că Barcelona trebuie să continue cu Ronald Koeman.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo