În ultimii doi ani la Granada, unde a marcat 16 goluri în 62 de partide, Soldado părea tentat să îşi agaţe ghetele în cui, la 36 de ani, în contextul în care nu a existat o formaţie importantă care să îşi dorească serviciile lui. Într-un final, vârful crescut de Real Madrid a ajuns la un acord pentru un contract pe un an cu Levante. Formaţia iberică a devenit în istoria recentă un adevărat magnet pentru jucătorii aflaţi la apus de carieră: Soldado este al 142-lea transfer de peste 30 de ani făcut de echipa antrenată în prezent de Paco Lopez.
"Nu există niciun în club în istoria fotbalului spaniol care să arunce mai puţin un ochi în buletinele jucătorilor aduşi. Levante s-a transformat în regina transferurilor de veterani în fotbalul iberic", notează Marca.
CITEŞTE ŞI
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
IBRAHIMOVIC - "MIELUŞEL" ÎN VESTIAR, "ZEU" - ÎN FAŢA PRESEI. ASHLEY COLE, DEZVĂLUIRI NEAŞTEPTATE DESPRE SUEDEZ

Cine are bătrânii să îl lase să plece: îi cumpără Levante

Strategia a funcţionat, micuţa echipă din Valencia evoluând în Liga a 2-a spaniolă o singură dată în ultimele 10 sezoane. În prezent, în lotul echipei sunt 9 fotbalişti de peste 30 de ani, dar situaţia nu e nici pe departe atât de ciudată, în contextul în care, în stagiunea 2017-2018, lotul era compus preponderent din veterani.
În urmă cu 4 ani, oficialii clubului au transferat în perioada de mercato nu mai puţin de 8 fotbalişti trecuţi de 30 de ani, majoritatea liberi de contract: Ruben Rochina, Armando Sadiku, Mitchell Langerak, Oier Olazabal, Antonio Luna, Samu Garcia, Coke, Giampaolo Pazzini.
Revenind la Soldado, ultimul transfer al lui Levante, acesta a rămas în toată cariera sa (cu o singură excepţie, Fenerbahce) la un club de primă ligă din Spania sau Anglia. De departe cel mai bun randament l-a avut în tricoul Valenciei, pentru care a marcat 59 de goluri în 101 partide. Graţie evoluţiilor bune din perioada 2010-2013, când era convocat permanent la naţionala Spaniei, vârful a prins un transfer la Tottenham. Din păcate pentru el, Harry Kane a "explodat" în acea perioadă, astfel că lui Soldado i-a fost greu să fie titular indiscutabil la Spurs şi s-a întors în La Liga, la Villarreal.
Născut în Valencia, Soldado se întoarce astfel acasă, dorind să pună umărul la o stagiune în care Levante să termine undeva la mijlocul clasamentului, fără grijile retrogradării.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214320.png
Fotbal
Internaţionalul turc Ahmet Yilmaz Calik şi-a pierdut viaţa într-un accident
11/01/2022 LA 10:49
The Emirates FA Cup
Arsenal, eliminare surpriză din FA Cup! Cum arată duelurile din 16-imile competiției
09/01/2022 LA 16:08