În ultimii doi ani la Granada, unde a marcat 16 goluri în 62 de partide, Soldado părea tentat să îşi agaţe ghetele în cui, la 36 de ani, în contextul în care nu a existat o formaţie importantă care să îşi dorească serviciile lui. Într-un final, vârful crescut de Real Madrid a ajuns la un acord pentru un contract pe un an cu Levante. Formaţia iberică a devenit în istoria recentă un adevărat magnet pentru jucătorii aflaţi la apus de carieră: Soldado este al 142-lea transfer de peste 30 de ani făcut de echipa antrenată în prezent de Paco Lopez.
"Nu există niciun în club în istoria fotbalului spaniol care să arunce mai puţin un ochi în buletinele jucătorilor aduşi. Levante s-a transformat în regina transferurilor de veterani în fotbalul iberic", notează Marca.
CITEŞTE ŞI
Premier League
Nici Van Dijk, nici Ruben Dias. Rio Ferdinand a numit cel mai bun fundaș central din Premier League
21/09/2021 LA 06:38
IBRAHIMOVIC - "MIELUŞEL" ÎN VESTIAR, "ZEU" - ÎN FAŢA PRESEI. ASHLEY COLE, DEZVĂLUIRI NEAŞTEPTATE DESPRE SUEDEZ

Cine are bătrânii să îl lase să plece: îi cumpără Levante

Strategia a funcţionat, micuţa echipă din Valencia evoluând în Liga a 2-a spaniolă o singură dată în ultimele 10 sezoane. În prezent, în lotul echipei sunt 9 fotbalişti de peste 30 de ani, dar situaţia nu e nici pe departe atât de ciudată, în contextul în care, în stagiunea 2017-2018, lotul era compus preponderent din veterani.
În urmă cu 4 ani, oficialii clubului au transferat în perioada de mercato nu mai puţin de 8 fotbalişti trecuţi de 30 de ani, majoritatea liberi de contract: Ruben Rochina, Armando Sadiku, Mitchell Langerak, Oier Olazabal, Antonio Luna, Samu Garcia, Coke, Giampaolo Pazzini.
Revenind la Soldado, ultimul transfer al lui Levante, acesta a rămas în toată cariera sa (cu o singură excepţie, Fenerbahce) la un club de primă ligă din Spania sau Anglia. De departe cel mai bun randament l-a avut în tricoul Valenciei, pentru care a marcat 59 de goluri în 101 partide. Graţie evoluţiilor bune din perioada 2010-2013, când era convocat permanent la naţionala Spaniei, vârful a prins un transfer la Tottenham. Din păcate pentru el, Harry Kane a "explodat" în acea perioadă, astfel că lui Soldado i-a fost greu să fie titular indiscutabil la Spurs şi s-a întors în La Liga, la Villarreal.
Născut în Valencia, Soldado se întoarce astfel acasă, dorind să pună umărul la o stagiune în care Levante să termine undeva la mijlocul clasamentului, fără grijile retrogradării.
https://i.eurosport.com/2021/09/06/3214320.png
Premier League
Manchester City nu a renunțat de tot la Harry Kane! Ce plan ar avea oficialii de pe Etihad
18/09/2021 LA 10:36
Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
17/09/2021 LA 14:53