Ronald Koeman a terminat pe locul 3 în La Liga, după marile rivale din Madrid, dar este convins că va mai avea o șansă. Noul președinte Laporta a spus, în această săptămână, că vor fi schimbări la club și fostul star Xavi a fost nominalizat pentru postul de antrenor principal de către presa din Barcelona.
Koeman a câștigat Cupa Spaniei în primul său sezon ca antrenor în Catalunya. Locul 3 în La Liga și eliminarea încă din optimi din Champions League sunt însă argumente solide pentru contestatarii săi. În ultimrele săptămâni, au existat mai multe speculații în presa de la Barcelona privind revenirea lui Xavi la club. Singurul rol în care campionul mondial poate fi încadrat este cel de antrenor principal. Koeman este încrezător că aceste discuții sunt doar niște zvonuri și putea să continue construcția unei echipe puternice în jurul lui Messi.

E Talks, cu Gabi Cânu. Adio, Ronaldo și Messi! Mbappe și Haaland, noua generație a fotbalului

Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
"Nu cred că a fost ultimul meci. Am un contract și nu știu altceva. S-a vorbit mult în presă despre asta, dar eu sunt relaxat. În cazul în care clubul vrea să schimbe ceva, trebuie să vorbim" a spus Koeman după succesul cu 1-0 de la Eibar.

Koeman vrea să aducă mai mulți fotbaliști de valoare la Barcelona

Koeman a alcătuit o listă de fotbaliști de care Barcelona are nevoie încă din vara trecută, dar fostul președinte Bartomeu era mai preocupat de menținerea lui Messi și nu l-a ajutat. Acum, olandezul este convins că aducerea unor fotbaliști cu experiență, lângă Messi și Pique, ar putea contribui decisiv la asamblarea unei echipei puternice.
"În afara lui Serginho Dest nu am putut aduce alți jucători și asta a afectat randamentul din acest sezon. Din punctul meu de vedere, această echipă nu este la nivelul unde ar trebui să fie și asta e clar pentru mai mulți oameni de aici. Încercăm să îmbunătățim lotul pentru că, cu tot respectul, sunt mai mulți jucători care nu au valoare pentru a juca la Barcelona. Nu am putut schimba totul într-un sezon și acest capitol al vieții mele nu s-a încheiat" a fost tranșant Koeman.

Ronald Koeman a venit la Barcelona în vara trecută

Credit imagine: Getty Images

Lista lui Koeman

Doi fotbaliști cu nume din Premier League sunt țintele principale!
După ce și-a terminat socotelile cu Manchester City, Sergio Aguero este la un pas de Barcelona. Argentinianul va veni gratis lângă prietenul Messi. Un alt obiectiv important este olandezul Wijnaldum. Mijlocașul care a cucerit totul cu Liverpool va ajunge, de asemenea, gratis pe Camp Nou.

Son sau Wijnaldum? Două goluri magice marcate în etapa a 11-a din Premier League

Un alt olandez cu trecut în Premier League, Memphis Depay este pe lista lui Koeman. Depay și-a încheiat aventura la Lyon și poate ajunge la Barcelona liber de contract.
Pentru defensivă, Eric Garcia este considerat candidatul ideal. Crescut la celebra Academie La Masia, catalanul a jucat în ultimii ani pentru Manchester City.
Marele vis este Erling Haaland, dar pentru puștiul minune de la Borussia Dortmund concurența este foarte serioasă, iar catalanii sunt în plină criză financiară.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14