Joan Laporta a fost un car de nervi după o nouă înfrângere a Barcelonei. Deși în trecut a preferat să fie cerebral și să protejeze clubul (demiterea lui Koeman ar fi însemnat o gaură în buget, clauza de reziliere fiind de peste 8 milioane de euro), după partida de aseară a clacat. În contextul în care Barcelona, condusă după jumătate de oră, după golul lui Falcao, a fost o anonimă, reușind doar un șut pe poartă, președintele clubului a vrut neapărat să scape cât mai rapid de Koeman.
Laporta se gândea la demiterea tehnicianului după eșecul drastic cu Benfica, din Ligă, dar înfrângerile cu Real și Rayo au dus ca totul să se efectueze pe repede-înainte. Conform Marca, totul a avut loc în avionul care i-a adus pe jucătorii și oficialii catalani de la Madrid. La 10.000 de metri altitudine, Laporta i-a strâns pe cei din conducere în spatele avionului și i-au pecetluit soarta batavului.
Citește și:
Liga
Xavi le-a cerut șefilor să înceapă asaltul! Cei doi atacanți pentru care Barca va începe negocierile
ACUM 6 ORE
XAVI PROVOACĂ REVOLUȚIA LA BARCELONA: I-A CERUT LUI LAPORTA 5 TRANSFERURI. PRIMUL MARE NUME PE CARE ÎL VREA

Koeman, informat în avion că este dat afară de la Barcelona

Apoi, tot în avion, președintele i-a comunicat lui Koeman că nu mai este antrenorul Barcelonei. Batavul se gândea că nu va mai primi credit, dar se gândea că cei din conducere îl vor anunța într-un cadru formal, într-unul din birourile de la sediul clubului.
Koeman a fost neplăcut surprins de atitudinea lui Laporta și, la rândul său, și-a anunțat stafful tehnic de hotărâre înainte să aterizeze la Barcelona.
"La sosirea la Ciudad Deportiva, fostul antrenor i-a strâns pe toți jucătorii pentru a-i informa că nu mai este antrenor și a își lua rămas bun de la ei. Le-a spus că a fost o demitere suprarealistă, din cauza modului în care s-a produs. Ulterior, antrenorul s-a dus la biroul său, unde jucătorii au trecut unul câte unul pentru a-și lua rămas bun în mod privat. Koeman și-a împachetat lucrurile și a fost ultimul care a părăsit baza", notează Marca. Un simbol al Barcelonei, tehnicianul batav nu credea că Laporta, care întotdeauna a avut respect pentru fostele glorii îl va trata astfel, chiar dacă decizia în sine nu are cum să îl fi surprins judecând cât de jos a dus echipa.
Koeman va fi aproape sigur înlocuit cu Xavi, tehnicianul lui Al Sadd dându-și deja acordul de principiu pentru a prelua gruparea pe care visa să o antreneze.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Balonul de Aur 2021 | Messi, pentru a 7-a oară cel mai bun fotbalist al lumii! Toți laureații serii
IERI LA 22:10
Liga
Xavi a pregătit o listă cu 10 transferuri pe care și le dorește la Barcelona în următoarele luni
28/11/2021 LA 16:46