Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sergio Ramos, regele din derby-ul Madridului! Borna uimitoare atinsă de fundașul "galacticilor"

Irina Aldea

Publicat 12/12/2020 la 23:13 GMT+2

Sergio Ramos reprezintă fără doar și poate un element cheie în echipa antrenată de Zidane. Fundașul "galacticilor" s-a dovedit a fi pe parcursul anului un jucător extrem de important, pe care antrenorii Realului a contat mereu la meciurile cu o miză importantă.

Sergio Ramos

Credit imagine: Getty Images

Presa din Spania transmite azi, în ziua marelui derby din capitala Spaniei, cel dintre Real și Atletico, faptul că Sergio Ramos a devenit regele derby-ului din Madrid. În această seară, Sergio Ramos a bifat apariția cu numărul 43 în derby-ul orașului, din postura de căpitan al lui Real Madrid. Ramos a îmbrăcat pentru prima dată tricoul "galacticilor" într-un meci împotriva rivalei din Madrid într-o victorie cu 3-0 în timpul sezonului 2004/2005.
Pe lângă deținerea recordului absolut de apariții, legendarul fundaș al Realului a reprezentat un real pericol pentru adversari în ultimii ani. Este singurul derby al unui oraș care s-a jucat și într-o finală Europeană. Cele două echipe s-au întâlnit de două ori în finala UEFA Champions League și nimeni nu și-a lăsat o amprentă mai mare decât Sergio Ramos.

Sergio Ramos, regele derby-ului din Madrid

Jurnaliștii spanioli amintesc momentul pentru care căpitanul lui Real Madrid nu va fi niciodată uitat în derby-ul clasic din capitala Spaniei. Este vorba despre golul din minutul 93 pe care l-a înscris pe lângă actualul său coleg, Thibaut Courtois, în finala UEFA Champions League, din 2014, de la Lisabona. Lovitura de cap a lui Sergio Ramos a salvat-o la acel moment pe Real de la înfrângere și i-a ajutat pe Los Blancos să câștige al 10-lea trofeu Champions League.
După doar două sezoane, Ramos era din nou magistral împotriva lui Atletico în finala de pe San Siro. Real Madrid a câștigat și atunci, fundașul născut la Camas reușind să înscrie și la penalty-uri. Cel mai recent gol al său împotriva echipei conduse de Diego Simeone a fost tot un penalty, în ianuarie 2020, în Jeddah, atunci când a condus-o pe Real Madrid către Supercupa Spaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo