Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sergio Ramos, "trădat" de cine se aştepta mai puţin. Culisele plecării de la Real Madrid

Cristian Mihală

Publicat 17/06/2021 la 09:28 GMT+3

Sergio Ramos şi Real Madrid se despart după 16 ani, perioadă în care formaţia din capitala Spaniei şi-a confirmat statutul de cea mai puternică formaţie din lume. Fundaşul a sperat că Ancelotti îi va fi aliat, dar acesta a avut "mâinile legate".

Carlo Ancelotti salutato da Sergio Ramos prima di un Real Madrid-Bayern Monaco - Champions League 2016/2017

Credit imagine: Getty Images

Atât clubul blanco cât şi fundaşul iberic au anunţat aseară că se vor despărţi, Ramos urmând a pleca din postura de jucător liber de contract la alt club. Fundaşul şi-a dorit să continue pe Bernabeu, dar doar în măsura în care clubul îi va asculta pretenţiile. După o carieră în care s-a pus în slujba Realului, apărătorul de 35 de ani a considerat că merită asta şi nu a vrut să facă vreun pas în spate din a-şi impune doleanţele.
El spera că va avea sprijinul total al staffului tehnic în acest deziderat, dar nu s-a întâmplat aşa, anunţă Marca. Sergio Ramos a avut şi are o relaţie excelentă cu Ancelotti, noul antrenor al lui Real Madrid. Fundaşul a fost convins că italianul va milita pe lângă conducere pentru păstrarea lui şi a fost de neînduplecat la ultimele discuţii purtate cu Florentino Perez.

Ancelotti nu a putut face lobby pentru rămânerea lui Sergio Ramos la Real Madrid

Potrivit sursei citate, însă, fostul tehnician al lui Everton ştia foarte bine că sunt şanse reduse ca părţile să mai continue, încă de când şi-a dat acordul să revină în capitala Spaniei. Ştiind de relaţia bună avută cu Ramos, preşedintele Realului i-a transmis lui Ancelotti înainte de semnarea contractului, că subiectul prelungirii înţelegerii cu legendarul fundaş ţine strict de conducere. Concret, Florentino Perez s-a simţit "strâns cu uşa" de căpitan şi, chiar dacă ar fi vrut ca părţile să ajungă la un numitor comun, voia ca acest lucru să se producă în condiţiile agreate de club: un salariu cu 10% mai mic şi o înţelegere pe un singur sezon.
Ca atare, Ancelotti nu a avut vreun cuvânt de spus, singura lui speranţă fiind că Ramos va ceda, în cele din urmă, şi va rămâne în condiţiile impuse de conducere. Astfel, deşi spera că italianul îi va fi aliat, căpitanul Realului s-a lovit de inflexibilitatea clubului. Simţindu-se preţuit insuficient, Sergio Ramos a decis să plece şi să dea curs altei oferte. Are de unde alege, Manchester City, Manchester United şi PSG dorindu-l neapărat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo