Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spaniolii au aflat în sfârşit oferta lui Laporta pentru Messi. Cum îl convinge să prelungească

Cristian Mihală

Publicat 18/03/2021 la 13:21 GMT+2

Joan Laporta vrea să îi ofere lui Lionel Messi un contract pe viaţă pentru a-l convinge să semneze prelungirea contractului cu Barcelona. Actualul salariu va fi mult mai mic - se vorbeşte de o reducere cu 30% -, însă argentinianul ar avea garanţia că va lucra în cadrul clubului şi după retragere, cel mai probabil ca ambasador, pentru început.

Lionel Messi, tot mai aproape de a continua cu Barcelona

Credit imagine: Eurosport

Noul preşedinte al Barcelonei a fost confirmat oficial aseară, iar acesta a avut un mesaj emoţionant pentru Leo Messi. Între cei doi relaţiile sunt extrem de apropiate, iar acest lucru ar putea fi important în decizia starului argentinian de a rămâne.
El Confidencial a descoperit planul pe care Laporta îl are în vedere pentru a-l convinge pe Messi rămână. Noul președinte i-ar oferi un contract pe viață, în schimbul unei reduceri salariale. Având în vedere situația economică dificilă prin care trece clubul, dar şi vârsta starului, e absolut necesar ca acesta să-și ajusteze salariul.
Este o mișcare importantă a noului număr unu de pe Camp Nou şi din alt punct de vedere: dacă emblema și căpitanul Barçei decide să continue cu un salariu inferior, va da un semnal către ceilalţi coechipieri și va oferi un exemplu care ar ajuta mult clubul din punct de vedere financiar.

Messi va avea salariul mai mic cu 30% la Barcelona, dar va câştiga, în timp, mult mai mult

Propunerea ar consta în scăderea salariului cu 30% în schimbul extinderii contractului pe viaţă. Una dintre propuneri ar fi ca sud-americanul să fie ambasador pentru club, după retragere, așa cum face, de exemplu, Eric Abidal. A avea figura lui Leo legată de cea a clubului va fi întotdeauna un atu pentru Barça, atât din punct de vedere al imaginii, cât şi al atragerii sponsorilor.
În egală măsură, Laporta i-a promis că va construi o echipă competitivă, care să lupte cu şanse la cucerirea Champions League. Nu a putut face, însă, promisiuni ferme în privinţa numelor care vor sosi pe Camp Nou, momentan noul preşedinte aşteptând rezultatele auditului, pentru a vedea exact ce datorii există şi dacă acestea pot fi reeşalonate.
Laporta mizează şi pe influenţa colegilor, în special cei tineri fiind foarte ataşaţi de Messi. Pedri şi Ansu Fati reprezintă viitorul clubului şi în special primul are o relaţie excelentă cu decarul catalanilor, care l-a luat sub aripa sa protectoare.
"Sper să pot fi aproape de el câțiva ani de acum înainte. Ar fi minunat dacă ne-am putea bucura împreună pentru succesele Barcelonei. Am învăţat atât de multe de la el şi mai am o mulţime de lucruri de învăţat", a spus ieri Pedri pentru El Club del Deportista.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo