Noul preşedinte al Barcelonei a fost confirmat oficial aseară, iar acesta a avut un mesaj emoţionant pentru Leo Messi. Între cei doi relaţiile sunt extrem de apropiate, iar acest lucru ar putea fi important în decizia starului argentinian de a rămâne.
El Confidencial a descoperit planul pe care Laporta îl are în vedere pentru a-l convinge pe Messi rămână. Noul președinte i-ar oferi un contract pe viață, în schimbul unei reduceri salariale. Având în vedere situația economică dificilă prin care trece clubul, dar şi vârsta starului, e absolut necesar ca acesta să-și ajusteze salariul.
Este o mișcare importantă a noului număr unu de pe Camp Nou şi din alt punct de vedere: dacă emblema și căpitanul Barçei decide să continue cu un salariu inferior, va da un semnal către ceilalţi coechipieri și va oferi un exemplu care ar ajuta mult clubul din punct de vedere financiar.
Fotbal
Barcelona îl vrea pe Messi, dar un detaliu le poate da planurile peste cap! "Putem face minuni"
ACUM 5 ORE

Messi va avea salariul mai mic cu 30% la Barcelona, dar va câştiga, în timp, mult mai mult

Propunerea ar consta în scăderea salariului cu 30% în schimbul extinderii contractului pe viaţă. Una dintre propuneri ar fi ca sud-americanul să fie ambasador pentru club, după retragere, așa cum face, de exemplu, Eric Abidal. A avea figura lui Leo legată de cea a clubului va fi întotdeauna un atu pentru Barça, atât din punct de vedere al imaginii, cât şi al atragerii sponsorilor.
În egală măsură, Laporta i-a promis că va construi o echipă competitivă, care să lupte cu şanse la cucerirea Champions League. Nu a putut face, însă, promisiuni ferme în privinţa numelor care vor sosi pe Camp Nou, momentan noul preşedinte aşteptând rezultatele auditului, pentru a vedea exact ce datorii există şi dacă acestea pot fi reeşalonate.
Laporta mizează şi pe influenţa colegilor, în special cei tineri fiind foarte ataşaţi de Messi. Pedri şi Ansu Fati reprezintă viitorul clubului şi în special primul are o relaţie excelentă cu decarul catalanilor, care l-a luat sub aripa sa protectoare.
"Sper să pot fi aproape de el câțiva ani de acum înainte. Ar fi minunat dacă ne-am putea bucura împreună pentru succesele Barcelonei. Am învăţat atât de multe de la el şi mai am o mulţime de lucruri de învăţat", a spus ieri Pedri pentru El Club del Deportista.
Cupa Mondială FIFA
Mondialul din Qatar va fi ultimul pentru Messi! Anunțul de ultimă oră al argentinianului
ACUM 5 ORE
Liga Campionilor UEFA
De ce a fost înlocuit Messi înainte de finalul duelului Benfica - PSG! Explicația lui Galtier
ACUM 14 ORE