Fostul vicepreședinte economic al FC Barcelona a vorbit despre cum au fost afectate conturile clubului în ultimele luni, când pandemia de coronavirus a provocat pierderi de aproape 100 de milioane de euro.
Jordi Moix a confirmat și că, în ultimii 11 ani, clubul blaugrana a făcut transferuri în valoare de 1,68 de miliarde de euro. Potrivit publicației Sport, în conturile Barcelonei au intrat, însă, 944 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că investiția catalanilor este de 738 de milioane de euro.
Cele mai scumpe mutări realizate de Barcelona au fost cele ale lui Philippe Coutinho, adus de la Liverpool pentru 135 de milioane de euro, Ousmane Dembele, transferat de la Borussia Dortmund pentru 135 de milioane de euro, și Antoine Griezmann, adus de la Atletico Madrid pentru 120 de milioane de euro. La polul opus, cei mai ieftini fotbaliști ajunși pe Camp Nou sunt Miralem Pjanic (60 de milioane de euro), Malcom (41 de milioane de euro), Paulinho (40 de milioane de euro) și Andre Gomes (37 de milioane de euro).
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
ACUM 13 ORE
În ceea ce privește vânzările, cea mai mare sumă a fost încasată de Barcelona de pe urma lui Neymar, care a fost transferat de PSG pentru 222 de milioane de euro.

Planurile lui Laporta

În această vară, Barcelona a realizat deja transferurile lui Sergio Aguero, Eric Garcia, Emerson și Memphis Depay, singurul pentru care au plătit o sumă de bani fiind Emerson, care a fost adus pe Camp Nou de la Real Betis, în schimbul a 9 milioane de euro. Catalanii nu vor să se oprească, însă, aici.
Președintele clubului, Joan Laporta, are planuri mari și își dorește să mai realizeze câteva mutări pentru ca Barcelona să redevină o echipă competitivă.
"Vrem să facem o echipă competitivă. Vom mai face trei sau patru transferuri. Clubul este într-o stare mai proastă decât mă așteptam. Iar eu mă așteptam la ceva complicat. Sunt multe lucruri de explicat și nu exclud nimic. Trebuie să existe explicații, altfel am fi complici. Sunt multe contracte în care ne sunt puse multe condiții", a declarat Laporta pentru La Vanguardia.
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
IERI LA 16:15
Ligue 1
Neymar, foarte aproape de un transfer în Premier League! Ce echipă e favorită să-i obțină semnătura
24/06/2022 LA 12:46