Super Liga Europei a durat mai puțin de 48 de ore. La presiunea UEFA, a FIFA, a fanilor și a jucătorilor, rând pe rând 10 formați au admis că au greșit și s-au retras. Doar Barcelona și Real Madrid au rămas pe poziții, președintele Realului vorbind despre planurile de viitor. "Vom continua să lucrăm. Căutăm modalități prin care putem să facem acest proiect. Ar fi păcat să nu se facă", a declarat Perez la emisiunea de radio El Larguero.

Clauza semnată de cluburile fondatoare din Super Ligă

Mundo Deportivo scrie că discursul lui Perez ar putea fi interpretat și în altă cheie decât într-o încredere oarbă într-un proiect sortit eșecului. Concret, potrivit sursei citate, fiecare din cele 10 cluburi care au abandonat Super Liga riscă penalități de 300 de milioane de euro/fiecare. Aceasta ar fi, conform declarației de înființare, suma de penalizare care urmează să fie plătită de fiecare dintre echipele care intenționează să abandoneze complet competiția. Clauza este inclusă în contractul obligatoriu semnat sâmbăta trecută de cele douăsprezece cluburi fondatoare.
Fotbal
Rămâne Barcelona fără Lewandowski înainte de termen? Lothar Matthaus a făcut anunțul
ACUM 8 ORE
"Clauza de penalizare este legată de împrumutul de 3,2 miliarde pe care promotorul Super Ligii l-a primit de la JP Morgan. Acea sumă urma să se îndrepte către fiecare dintre cluburile semnatare cu efect imediat. Contractul prevede că acele cluburi care decid să părăsească Superliga sunt obligate să facă față unei compensații echivalente cu partea pe care ar primi-o inițial", notează spaniolii.
În acest moment, doar Real Madrid , cu Florentino Perez în funcția de președinte al Super Ligii, și FC Barcelona, au rămas ferme în raport cu proiectul susținut. Nu neapărat pentru că ar crede în el, ci pentru a evita plata compensațiilor.
La Liga
Ronaldo, dispus să renunțe la o sumă uriașă pentru a reveni la Real! Anunțul jurnaliștilor spanioli
ACUM 13 ORE
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo nu lasă garda jos după prima victorie a Portugaliei de la Cupa Mondială! Mesajul lusitanului
IERI LA 19:07