Ter Stegen cel Mare! Germanul a apărat 2 penalty-uri la rând și Barcelona e în finala Supercupei

Cristian Mihală

Actualizat 14/01/2021 la 06:50 GMT+2

Barcelona s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, după ce s-a impus la penaltyuri în duelul din deplasarea de la Real Sociedad. În timp regulamentar a fost 1-1 (3-2 pentru catalani - scorul loviturilor de departajare).

Marc-André ter Stegen (FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Cu un singur egal scos în ultimele 10 partide cu Barcelona, indiferent de competiție, Sociedad a confirmat azi că traversează un sezon foarte bun. I-a ținut piept formației lui Koeman, de la care a lipsit, e adevărat, Messi (probleme musculare).

De Jong, în mare formă pentru Barcelona

Se părea că acest lucru nu va conta atât de mult, judecând după prima jumătate de oră, una în care catalanii și-au făcut jocul obișnuit de posesie, presând constant. Mai mult, De Jong a reușit să deschidă scorul înainte de pauză, după o pasă a lui Griezmann, care s-a transformat în ultimele partide într-un dispecer perfect.
De Jong este într-o formă excelentă la Barcelona. A marcat deja în 2021 de două ori, cât reușise în tot anul calendaristic precedent.
În a doua repriză, bacii au revenit rapid în joc, după ce Oyarzabal a transformat un penalty (minutul 51). De aici înainte, am asistat la un duel destul de echilibrat, în care fazele clare de gol au lipsit.
De menționat că Ronald Koeman a efectuat o singură schimbare în timpul regulamentar, și aceea destul de târziu (Trincao pentru Braitwaite, minutul 78). În prelungiri, Puig și Pjanic au fost și ei aruncați în luptă, dar lucrurile nu s-au schimbat mult din punct de vedere ofensiv pentru catalani.

Recital Ter Stegen în Sociedad - Barcelona

S-a ajuns, așadar, în prelungiri, unde gazdele au fost la un pas să dea lovitura prin Januzaj, fostul puști minune al lui United. Ter Stegen a demonstrat însă de ce e de ani buni unul dintre cei mai apreciați portari din lume și a respins un balon pe care scria "gol".
La loteria penaltyurilor, s-a început cu trei ratări, De Jong fiind ghinionistul Barcelonei, în timp ce pentru Sociedad nu au "găsit" plasa O.B.Jon (introdus special pe final pentru loviturile de departajare) și Oyarzabal. La ambele penaltyuri ale bascilor, Ter Stegen a ghicit colțul și a apărat.
Lucrurile au devenit clare când Willian Jose a ratat și el de la punctul cu var, cu un șut trimis în bară.
S-a terminat 3-2 pentru Barcelona la penaltyuri și putem avea un El Clasico pentru câștigarea trofeului. În a doua semifinală a Supercupei Spaniei se vor întâlni Real Madrid și Bilbao (joi seară, de la ora 22:00). Finala competiției e programată pentru duminică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo