Memphis Depay a semnat un contract cu Barcelona, cele două părți ajungând la finalul săptămânii trecute la un acord. Olandezul li s-a alăturat catalanilor din postura de jucător liber de contract, înțelegerea sa cu Olympique Lyon încheindu-se în această vară.
După transfer, atacantul în vârstă de 27 de ani a declarat că mutarea la Barcelona este o recompensă pentru munca pe care a depus-o de-a lungul carierei sale și pentru faptul că a crezut în forțele proprii. În plus, Depay a spus că este mulțumit de oferta pe care i-au făcut-o catalanii, contractul semnat fiind valabil două sezoane.
"Desigur, este un vis să joci pentru un club atât de mare. Cariera mea a avut unele suișuri și coborâșuri, am avut momente bune și mai puțin bune. Am încercat să mă lupt de fiecare dată să revin în forță și cred că acum îmi este răsplătită această muncă. Asta îmi arată că trebuie să lupt în continuare și să cred în mine. Sunt mândru și voi da tot ce am mai bun.
Liga
Laporta visează la o Barcelona "extraterestră" de sezonul viitor. Cum ar putea arăta echipa
20/09/2021 LA 06:26
Am semnat după consultări cu avocații mei, contractul este agreat de ambele părți. Sunt fericit și eu, sunt fericiți și cei de la Barcelona", a mărturisit Memphis Depay pentru presa din Olanda.
De-a lungul carierei, fotbalistul olandez a mai evoluat pentru PSV Eindhoven și Manchester United, fiind transferat de Olympique Lyon în 2017, în schimbul sumei de 16 milioane de euro.

De ce își astupă urechile după ce înscrie

Memphis Depay, cel mai recent transfer anunțat de Barcelona, este decis să repete de multe ori gestul de bucurie cu care a ajuns viral și în tricoul catalanilor. În sezonul trecut, olandezul a reușit 22 de goluri la Olympique Lyon, propunându-și ca și pentru catalani să înscrie foarte mult.
Atunci când o va face, suporterii îl vor vedea astupându-și urechile cu degetele arătătoare, gest pe care l-a adoptat în 2017 și despre care a vorbit în urmă cu 3 ani pentru site-ul clubului francez.
"Este mai mult decât un gest prin care răspund criticilor. Este un mod de a spune că sunt în lumea mea. Asta nu înseamnă că nu ascult ce spun oamenii. Dacă cineva spune ceva interesant, eu sunt primul care ascultă. Dar, uneori, când mi se spune de multe ori 'trebuie să faci asta, trebuie să faci cealaltă', corpul meu se blochează și asta nu este bine pentru mine. Trebuie să fiu cu mintea liberă. Așa am hotărât să sărbătoresc acum, obișnuiți-vă cu asta pentru că o veți vedea foarte mult", a spus Depay în 2018.
Liga Campionilor UEFA
Lovitură pentru Barcelona înainte de duelul cu Bayern! Un fotbalist important, OUT până în 2022
13/09/2021 LA 06:19
Liga
Viitorul Barcelonei depinde de 5 factori cheie. În ce se transformă clubul catalan?
02/09/2021 LA 11:32