Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Laporta pentru a-l ține pe Messi la Barca. Îl vrea pe Aguero, dacă iese președinte

Cristian Mihală

Actualizat 05/03/2021 la 16:31 GMT+2

Barcelona va încerca transferul lui Aguero, în vară, în speranța că Lionel Messi va fi astfel convins să semneze prelungirea. Cei doi argentinieni au o relație foarte bună, iar Joan Laporta pariază că actualul vârf al lui City poate reveni la forma de acum câțiva ani.

Leo Messi (Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Kun Aguero vine după aproape un an de pauză, ca urmare a unei accidentări suferite iarna trecută. Acum e aproape de a fi apt 100%, dar nu mai reprezintă pentru moment un punct fix în ofensiva lui Guardiola. Chiar și așa, golgheterul all-time al "cetățenilor" a fost momit cu un nou contract, însă a refuzat, explicând că vrea să se întoarcă la Independiente, clubul său de suflet.
Doar că planurile ar putea să îi fie schimbate de interesul Barcelonei. Duminică sunt alegeri pentru noul președinte al clubului, iar sondajele îl dau pe Joan Laporta favorit, înaintea lui Victor Font. În cazul în care Laporta va câștiga un mandat la cârma grupării blaugrana, acesta vrea să îl convingă pe Messi să rămână prin transferul lui Aguero. Cei doi sunt buni prieteni și cu siguranță că decarul catalanilor ar avea un motiv în plus să semneze prelungirea.
"Una dintre cele mai importante sarcini pentru viitorul președinte este de a îl convinge pe Leo Messi să semneze prelungirea. Joan Laporta are în minte un nume care să-l poată convinge pe decarul argentinian să continue pe Camp Nou: transferul lui Sergio Aguero. Argentinianul are 32 de ani și mai are cu siguranță un cuvânt de spus în fotbalul mare", notează sport.es.

Aguero, varianta ideală pentru Barcelona

Spre deosebire de Mbappe, Mane și alte nume răsunătoare vehiculate în presa internațională, transferul lui Aguero ar reprezenta cu siguranță cea mai profitabilă afacere pentru Barcelona, deoarece formația blaugrana nu ar fi nevoită să plătească vreun ban pentru transferul său.
Singurele cheltuieli ale catalanilor vor fi reprezentate de salariul lui Aguero. La Manchester City, internaționalul argentinian câștigă 230.000 de lire/săptămână. Dar, având în vedere că are 32 de ani și că se gândea să se întoarcă în America de Sud, probabil că nu va dori un salariu la fel de mare ca cel avut în cel mai puternic campionat din lume.
379 de meciuri a adunat Aguero în tricoul lui Manchester City, devenind golgheterul all-time al clubului, cu 256 de goluri. La naționala Argentinei, Kun a jucat în 97 de partide, marcând de 41 de ori.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo