Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Transferul lui Messi la PSG, confirmat de Joan Laporta?! "Am făcut tot ce am putut!"

Bianca Dumitru

Publicat 08/08/2021 la 10:41 GMT+3

Lionel Messi nu va mai fi jucătorul Barcelonei. Transferul său la PSG este tot mai aproape de a fi realizat, președintele catalanilor confirmând mutarea într-o discuție cu Florentino Perez și Andrea Agnelli.

Leo Messi, Joan Laporta

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi nu va mai continua la Barcelona, astăzi urmând a susține o conferință de presă în care va vorbi despre despărțirea de clubul pentru care a evoluat în ultimii 20 de ani. Principalul motiv care stă la baza plecării lui Messi de pe Camp Nou este legat de problemele financiare ale echipei, care nu îl mai poate înregistra ca jucător din cauza că ar depăși plafonul salarial impus de La Liga.
În aceste condiții, argentinianul este așteptat să semneze cu PSG, cu care, potrivit presei din Franța, ar fi ajuns deja la un acord. Mutarea ar fi fost confirmată de președintele Barcelonei, Joan Laporta, care a fost surprins într-o discuție cu Florentino Perez și Andrea Agnelli, doi dintre fondatorii SuperLigii Europene.
Conform unor imagini publicate pe Twitter de impresarul Mohammed Saeed Alkaabi din Qatar, Laporta le-ar fi spus celor doi președinți de club că Messi va pleca la PSG, afirmând: "Am făcut tot ce am putut!"

Detaliile contractului lui Messi cu PSG

Potrivit L’Equipe, Messi s-a înțeles deja cu vicecampioana Franței. Argentinianul în vârstă de 34 de ani va semna un contract pe doi ani cu gruparea din Paris, cu opțiunea de prelungire pentru încă un an. De asemenea, Messi va câștiga aproximativ 40 de milioane de euro pe sezon la noua sa echipă.
Printre cei care au încercat să îl convingă pe Messi să vină în Franța se află Neymar, fostul coechipier al lui Messi de la Barcelona, dar și Angel Di Maria, coechipierul lui Leo din naționala Argentinei. În urmă cu câteva zile, Neymar a postat o fotografie pe contul său de instagram în care apare alături de Messi, dar și de colegii săi de la PSG, Di Maria, Verratti și Paredes.
Transferul lui Messi pe Parc des Princes ar însemna despărțirea lui Kylian Mbappe de echipa pariziană. Francezul nu crede că ar avea loc într-o echipă din care ar face parte fostul decar al Barcelonei, urmând a le cere șefilor de la PSG să fie lăsat să plece.
Deși Mauricio Pochettino a declarat într-o conferință de presă că semnarea lui Messi nu ar însemna plecarea lui Mbappe, francezii ar putea fi obligați de regula fair-play-ului financiar să renunțe la starul de 22 de ani.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo