Fără îndoială că Cicinho putea să îi calce pe urme lui Cafu, însă problemele extra-sportive l-au împiedicat să aibă o carieră pe măsura talentului său enorm.
La mijlocul anilor 2000, Cicinho devenise unul dintre cei mai doriţi jucători din Europa, Alex Ferguson dorindu-l neapărat la Manchester United, după ce puştiul brazilian câştigase cu Sao Paolo tot: Copa Libertadores, titlul în Brazilia şi Mondialul Cluburilor. Un fundaş dreapta cu o viteză excelentă, care susţinea perfect atacul, dar care era fantastic şi pe fază defensivă, sud-americanul a ales în cele din urmă pe Real Madrid.

Cicinho, o carieră a exceselor

Liga Națiunilor UEFA
UEFA a publicat lista scurtă a candidaților pentru titlul de cel mai bun jucător al sezonului trecut
ACUM 15 ORE
Doar că, odată sosit în Europa, Cicinho şi-a irosit total talentul imens. Anturajul şi lipsa de profesionalism în afara terenului au făcut ca acesta să reziste un singur an pe Bernabeu.
"M-am dus beat la antrenamentele lui Real Madrid, da. Beam cafea neagră ca să acopere mirosul respiraţiei şi mă dădeam cu o tonă de parfum. Ca fotbalist profesionist era uşor să mă îmbăt. Nici nu aveam nevoie de bani ca să fac asta: unde intram, oamenii erau fericiţi că mă vedeau şi îmi ofereau băuturi gratis", a dezvăluit Cicinho pentru postul brazilian EPTV.
Trebuie spus că nu e prima oară când Cicinho vorbeşte despre problemele avute cu alcoolul. În 2012, fundaşul sud-american a recunoscut că "Am băut şi am fumat când evoluam la Roma. Ajunsesem să fumez 2 pachete de ţigări pe zi. Nu am luat droguri din cauza fricii de testele anti-doping".
Ajuns la Roma în 2007, Cicinho a rezistat în Cetatea Eternă până în 2012, dar a prins doar 62 de meciuri. Cu siguranţă că şi Giallorossii au regretat alegerea făcută, dar au trebuit să respecte termenii contractului cu fundaşul brazilian.
După plecarea din Serie A, fundaşul dreapta a jucat la formaţii obscure, până în 2018, când s-a retras definitiv din fotbal. El a strâns 15 selecţii la naţionala Braziliei, dar cu siguranţă că, dacă ar fi avut atenţia direcţionată doar spre fotbal, putea deveni o legendă a selecao.
Liga
Cum arată topul favoritelor la câștigarea titlului în La Liga, înainte de startul sezonului 2022/23
ACUM 19 ORE
Liga
Florentino Perez a comentat posibilul transfer al lui Ronaldo! Ce a spus președintele lui Real
ACUM 21 ORE