UPDATE Xavi este noul antrenor al Barcelonei. După ce a scris istorie ca jucător pe Camp Nou, fostul mijlocaș vine să scoată echipa din criza în care se află.
Xavi s-a despărțit azi de Al-Sadd, după ce catalanii au plătit cele 5 milioane de euro aferente clauzei de reziliere și va deveni noul tehnician al Barcelonei. S-a sperat că se va ajunge la un numitor comun între iberic și conducerea arabilor, astfel încât să se ajungă la o despărțire amiabilă, dar nu a fost cazul.
Obiectivul pe termen scurt (actualul sezon) va fi ocuparea unui loc în primele 4, astfel încât echipa să prindă Champions League. Proiectul său - va fi pe Camp Nou până în 2023 - e unul mult mai larg, însă, trebuind să reconstruiască o formație lăsată pe butuci de administrația Bartomeu și de lipsa de inspirație a staffului tehnic condus de Ronald Koeman.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09
Știrea inițială:

Xavi semnează vineri cu Barcelona

Demiterea lui Koeman, după eșecul cu Rayo Vallecano părea că îl va aduce imediat pe Xavi pe banca tehnică a catalanilor. Totuși, Al Sadd a ezitat să îi dea drumul antrenorului care a cucerit 11 trofee pentru club, 7 din postura de antrenor.
O delegație a Barcelonei, în frunte cu Mateu Alemany și Rafael Yuste s-a deplasat în Qatar, pentru a discuta cu șeicii termenii despărțirii lui Xavi de actualul său club. Deși când fostul mijlocaș a semnat prelungirea cu Al Sadd i s-a promis că nu i se vor pune bețe în roate în cazul unei oferte de la Barcelona, șefii clubului au "uitat" acel detaliu, cel puțin la nivel declarativ.
Totuși, Xavi ține cu orice preț să se întoarcă în Catalunya, iar Mundo Deportivo anunță că azi antrenorul își va pune semnătura pe contractul cu formația de suflet. Xavi se va întâlni azi cu Mohammed bin Khalifa Al Thani, șeicul care ia toate deciziile importante la Al Sadd. Cei doi sunt buni prieteni și e de așteptat ca, în cele din urmă, arabii să îl înțeleagă pe antrenor și să nu îi pună probleme.
Cert e că azi Xavi va deveni noul antrenor al Barcelonei, independent de rezultatele discuției cu Al Thani. Asta pentru că Joan Laporta e decis, ca în cazul în care arabii nu sunt înduplecați de discuția cu tehnicianul iberic, să îi plătească clauza de reziliere.
Președintele Barcelonei vrea neapărat ca Xavi să "intre în pâine" cât mai repede, timingul fiind unul perfect: urmează perioada de meciuri internaționale din preliminariile Mondialului, iar tehnicianul va avea timp să se acomodeze complet cu noua realitate de la club, cu lotul și să își facă cunoscute ideile. Astfel, odată campionatul reluat, Barcelona să prezinte o altă față și filosofia lui Xavi să fie cunoscută de toți jucătorii.

Cum va schimba Xavi fața Barcelonei

Fostul mijlocaș de pe Camp Nou a mărturisit în mai multe rânduri că e visul său să se întoarcă în Catalunya din postura de antrneor.
Momentul însă nu este unul perfect, judecând după poziția ocupată de gruparea blaugrana în clasament, după joc și după problemele financiare. Cu 7 trofee obținute la Al Sadd, Xavi a discutat mereu de pe poziții foarte clare cu Laporta. Potrivit El Nacional, fostul mijlocaș nu vede sub nicio formă "descălecarea" sa ca pe un experiment menit să dea bine la CV, ci e convins că poate să facă treabă la Barcelona.
Pentru aceasta, însă, are nevoie de investiții și a decis să semneze doar după ce i-au fost oferite anumite garanții. Conform sursei citate, tehnicianul de 41 de ani a urmărit atent toate meciurile Barcelonei din acest sezon și știe exact unde suferă echipa și ce posturi trebuie întărite. Astfel, Xavi i-a cerut lui Laporta nu mai puțin de 5 transferuri: un mijlocaș de creație, doi fundași laterali (pentru fiecare bandă), un apărător central și un atacant.
Deocamdată nu s-au vehiculat multe nume, totul depinzând de disponibilitatea financiară a Barcelonei, dar se vorbește deja despre doi dintre Isco, Dani Olmo, Haaland și Isaak.
Sunt foarte încântat să mă întorc acasă, sper să se întâmple. Întoarcerea la Barcelona ar fi spectaculoasă, desigur, ar fi incitant | Xavi
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
La Liga
Xavi visează la un super transfer: "Sper să vină! Este genul de jucător de care avem nevoie"
26/11/2022 LA 17:46