Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Zidane a rupt tăcerea! Motivul pentru care a ales să o părăsească pe Real Madrid

Cristian Mihală

Publicat 31/05/2021 la 07:50 GMT+3

Zinedine Zidane a explicat de ce a plecat de la Real Madrid, după un sezon în care a jucat semifinala Champions League și a luptat până în ultima etapă pentru titlu. Francezul a dezvăluit că nu s-a mai simțit susținut de conducere.

Zinédine Zidane - Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Chiar dacă s-a speculat pe seama faptului că între tehnicianul francez și Florentino Perez ar fi existat anumite animozități, relația dintre cei doi e destul de bună și nu a contribuit decisiv la hotărârea luată de fostul mare mijlocaș. Lucru confirmat de Zizou, care a lăsat de înțeles că alte persoane din club nu i-au acordat încrederea de care ar fi avut nevoie. De altfel, în ziua despărțirii, Perez a încercat timp de două ore să îl facă pe tehnician să se răzgândească, dar decizia era luată.

Zidane, scrisoare deschisă în As, în care explică plecarea de la Real Madrid

Într-o scrisoare acordată As, Zidane a încercat să explice de ce a ales să plece, iar cauza principală ține de faptul că munca nu i-a fost apreciată de anumite persoane din club.
"Am plecat pentru că am simțit că acest club nu îmi mai acordă încrederea de care am nevoie, nici suportul pentru a construi ceva pe termen mediu și lung. Când, în martie 2019, am fost de acord să mă întorc ca antrenor al Realului, după o pauză de aproximativ opt luni, am luat acea hotărâre pentru că președintele Florentino Perez mi-a cerut asta, desigur, dar și pentru că mi-a spus în fiecare zi că are nevoie de mine. Când m-am întâlnit cu unul dintre voi pe stradă (n.r. fani lui Real), am simțit sprijinul și dorința de a mă revedea la echipă. Pentru că împărtășesc valorile madrilene, iar acest club aparține fanilor. Am încercat să transmit eu însumi aceste valori în tot ceea ce am făcut, am încercat să fiu un exemplu. Petrecerea a douăzeci de ani la Madrid a fost cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în viața mea și știu că îi datorez asta exclusiv lui Florentino Pérez care a pariat pe mine în 2001. A luptat pentru mine, a reușit să mă facă să vin când erau anumite persoane care nu doreau acest lucru. O spun din suflet, îi voi fi mereu recunoscător președintelui pentru asta. Întotdeauna.
Acum am decis să plec și vreau să explic bine motivele. Nu sar din barcă și nu m-am săturat să mă antrenez. În mai 2018, am plecat pentru că, după doi ani și jumătate cu atâtea victorii și atâtea trofee, am simțit că echipa are nevoie de un nou discurs în vestiar pentru a rămâne în frunte. Astăzi, lucrurile stau altfel. Plec pentru că simt că nu mai sunt susținut. Cunosc fotbalul și cunosc cerințele unui club precum Real Madrid, știu că atunci când nu câștigi trebuie să pleci. Dar a fost uitat un lucru foarte important: tot ce am construit zi de zi a fost uitat, ceea ce am construit în relația cu jucătorii, cu cei 150 de oameni care lucrează în jurul echipei. Sunt un câștigător și am fost aici pentru a cuceri trofee, dar dincolo de asta sunt ființă umană, am emoții, și am senzația că aceste lucruri nu au fost evaluate corect, că nu s-a înțeles că în dinamica unui club grozav, cum e Realul, contează ce construiești și în afara terenului. Chiar, într-un fel, mi s-a reproșat că nu am făcut suficient", a explicat Zidane, în scrisoarea pe care a acordat-o celor de la AS.

Zidane, enervat la culme de conducere, după semifinala cu Chelsea

După 1-1 la Madrid, returul semifinalei Champions League de pe Stamford Bridge s-a terminat cu 2-0 în favoarea echipei lui Tuchel, iar Zidane a aflat că a fost criticat dur de cei din conducere, care i-au imputat că a folosit o tactică total nepotrivită și că nu a găsit soluții, pe final, astfel încât echipa să aibă o șansă la calificare. Zizou nu a suportat că întreaga vină i s-a pus în cârcă și a avut o ieșire nervoasă, decizând atunci că acest capitol din viața lui, numit "Real Madrid", a ajuns la final.
"Zidane se gândea de multă vreme la posibila sa plecare, în ciuda faptului că avea un contract în vigoare până în 2022. Din ianuarie a fost dezamăgit de criticile presei ... și de club , care nu l-a susținut după lovitura primită în Cupă (1-2 cu Alcoyano). În campionat, Real ajunsese la 10 puncte de Atletico Madrid și nimic nu anunța un reviriment, astfel că Perez a început să se gândească la un înlocuitor. Timpul a trecut, echipa a început o revenire spectaculoasă, din toate punctele de vedere, iar lucrurile păreau că reintră pe făgașul normal. Dar a venit semifinala cu Chelsea, din Champions League. La returul de la Londra, Zizou a aliniat o formație fără trei jucători fundamentali pentru el: Sergio Ramos, Mendy și Hazard, toți accidentați. Eliminarea din competiție a produs frustrare pe Bernabeu, mai ales în rândul celor din conducere. Aceasta a fost ultima picătură pentru tehnician, care iar a simțit că nu e susținut. La câteva ore după meciul de pe Stamford Bridge, Zidane a aflat de criticile puternice ale conducerii la adresa strategiei sale și a explodat: <Gata, de ajuns, peste asta nu mai trec>", notează As.
Zizou nu a comunicat decizia decât celor din staff, pentru a le permite jucătorilor să fie concentrați la ultimele partide din La Liga, în joc fiind titlu. Și dacă ar fi cucerit campionatul, tehnicianul francez ar fi luat aceeași decizie, de a-i părăsi pe "galactici".
Zidane a avut două mandate de antrenor pe banca celei mai titrate formații din lume. În primu, a cucerit un titlu (2017) și a devenit primul antrenor din istorie care cucerește de trei ori la rând Champions League. După plecarea lui, Real a intrat în criză, dar tot Zizou a fost cel care a resuscitat-o. Anul trecut, formația din capitala Spaniei a făcut un sezon istoric, reușind să recuperez incredibil ecartul față de Barcelona. Cu 10 victorii la rând pe final, gruparea blanco și-a adjudecat un titlu la care puțini mai sperau.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo