Xavi a promis încă de la conferința de presă în care a fost prezentat la Barcelona că va schimba în bine tot ceea ce ține de echipă. Tânărul tehnician a operat deja câteva modificări importante în cadrul staff-ului medical, dar multe alte lucruri se vor schimba în perioada imediat următoare.
Pe lângă planul în 10 puncte de redresare a echipei pe termen lung, Xavi își dorește o disciplină de fier la Barcelona. Pentru asta, noul antrenor al catalanilor a impus încă de la primul antrenament, pe care l-a condus marți dimineață, 10 reguli stricte care țin de conduita fotbaliștilor.
În plus, potrivit jurnaliștilor de la publicația catalană El Nacional, Barcelona se va despărți în prima parte a anului 2022 de mai mulți jucători. Primii care au fost puși pe "lista neagră" de Xavi sunt Luuk de Jong, Martin Braithwaite, Samuel Umtiti, Clement Lenglet și Philippe Coutinho, care ar putea pleca de pe Camp Nou fie în perioada de mercato din iarnă, fie la finalul sezonului 2021/22.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
IERI LA 17:09
Conform sursei citate, De Jong s-ar putea întoarce la Sevilla înainte de finalul împrumutului, catalanii nefiind mulțumit de prestațiile sale, Lenglet ar putea fi transferat pentru că staff-ul tehnic intenționează să se bazeze în continuare pe jucători precum Gerard Pique, Eric Garcia și Oscar Mingueza, iar Braithwaite nu este considerat un fotbalist de nivelul pe care ar trebui să-l aibă un număr 9 la Barcelona.
În plus, șefii de pe Camp Nou vor să scape de Umtiti pentru a nu-i mai plăti un salariu de aproape 16 milioane de euro unui fotbalist care nu a evoluat niciun minut în acest sezon, în timp ce, în schimbul lui Coutinho, catalanii își doresc să obțină o sumă importantă de bani pe care să o investească în alte transferuri, menite să întărească lotul.

XAVI A DAT DEJA PE CINEVA AFARĂ DE LA BARCELONA

Xavi Hernandez a devenit luni noul antrenor al Barcelonei, iar de marți a început munca la echipa la care a scris istorie ca fotbalist. Noul tehnician a primit mână liberă din partea conducerii să-și alcătuiască după bunul plac staff-ul tehnic și medical, astfel că acesta a luat deja primele decizii.
Jucătorii Barcelonei au suferit în ultimii ani repetate accidentări care nu au fost neapărat rezultatul unor intrări dure ale adversarilor, astfel că Xavi consideră că o parte din vină le-a aparținut și membrilor staff-ului medical. Ca atare, vor avea loc schimbări serioase în acel departament, iar primul cap a căzut deja.
Conform publicației spaniole As, una dintre primele decizii pe care Xavi le-a luat în calitate de antrenor al Barcelonei este să renunțe la serviciile lui Juanjo Brau, șef al secției de kinetoterapie de la prima echipă. Acesta ar fi fost deja informat că nu va mai lucra la echipa mare și urmează să i se transmită care va fi rolul său în organigrama clubului în viitor.
Locul lui Juanjo Brau va fi luat de kinetoterapeutul Carles Nogueira, membru al staff-ului lui Xavi la Al Sadd. Cel mai probabil, vor mai urma și alte schimbări importante în staff-ul medical al catalanilor. Jaume Munill, care a fost în echipa de kinetoterapeuți pe vremea când Xavi juca pe Camp Nou, va reveni și el la prima echipă, după ce în ultimii ani s-a ocupat de formația de futsal. În plus, Ivan Torres va ocupa funcția de preparator fizic, astfel că Albert Roca va fi îndepărtat.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
La Liga
Xavi visează la un super transfer: "Sper să vină! Este genul de jucător de care avem nevoie"
26/11/2022 LA 17:46