Ronald Koeman a venit într-un moment complicat pentru Barcelona și se luptă cu multe probleme pe Camp Nou. Criza finaciară, dar și de identitate este, paradoxal, un aliat pentru Koeman, care are posibilitatea de a da minute pe teren unor fotbaliști tineri, care au demonstrat în cadrul Academiei ca pot fi o soluție pentru echipa mare. Presiunea de la Barcelona este uriașă, dar după pierderea lui Messi catalanii sunt nevoiți să "inventeze" noi vedete pentru sutele de milioane de fani din toată lumea. Koeman a găsit soluții viabile printre copii crescuți la La Masia și aceștia nu au dezamăgit. E clar că în ultimele 14 luni, olandezul Koeman nu avea cum să facă minuni, dar Barcelona are viitor.
Antrenorul care a făcut istorie ca jucător pentru Barcelona prin golul marcat în finala Cupei Campionilor din 1992 are mulți contestatari. Koeman poate fi demis pentru atitudinea în fața presei/fanilor, poate fi acuzat că se încăpățânează cu sistemul cu 3 fundași centrali, poate fi trimis acasă pentru că deseori critică jucătorii în public. În același timp, Koeman poate rămâne în istoria clubului pentru faptul că a aruncat în luptă și a promovat 6 fotbaliști tineri cu un potențial uriaș.
Cupa Mondială FIFA
Noi recorduri pentru Spania la debutul Campionatului Mondial din Qatar. Gavi, seară de excepție
23/11/2022 LA 18:31

Pedri, Gavi și Mingueza, tridentul Barcelonei de mâine

Pedri (18 ani) și Gavi (17 ani) sunt invențiile lui Ronald Koeman. Cei doi mijlocași crescuți la celebra academie La Masia au înflorit în ultimul an și sunt soluții viabile pentru naționala Spaniei. Ca și Ronald Koeman, Luis Enrique are nevoie de sânge proaspăt pentru o echipă națională care se transformă. Pedri a arătat în sezonul precedent o capacitate de efort fantastică, în timp ce Gavi are o viziune de joc nemaivăzută în ultimii ani pentru vârsta lui.

Gavi, viitorul fotbalului spaniol

Fundașul Oscar Mingueza are 22 de ani, dar până la venirea lui Koeman era doar o soluție pentru echipa a doua a clubului catalan.
Lângă acești trei puști de mare viitor, Koeman are și alte soluții deja cunoscute pentru fanii blaugrana. Ansu Fati are deja tricoul cu numărul 10, iar revenirea sa după o accidentare gravă este un punct de referință pentru parcursul Barcelonei din perioada următoare. Dacă în campionat lucrurile nu sunt atât de îngrijorătoare, catalanii au debutat cu două înfrângeri grele în Champions League. După 0-3 cu Bayern și Benfica, dubla cu Dynamo Kiev este decisivă pentru calificarea în primăvara europeană.
Ilaix Moriba și Ronald Araujo sunt alți doi fotbaliști în care Koeman a avut încredere și sunt niște fotbaliști care pot crește pentru a ridica, din nou, fanii de pe Camp Nou în picioare.
Fotbal
Gavi ia tot în 2022! Al 2-lea trofeu într-o săptămână pentru mijlocașul Barcelonei
21/10/2022 LA 12:19
Fotbal
Decizia de acordare a trofeului Kopa lui Gavi, contestată de doi antrenori din Bundesliga
18/10/2022 LA 14:21