Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

6 fotbaliști pe care Ronald Koeman i-a făcut mai buni la Barcelona

Ion Alexandru

Publicat 10/10/2021 la 08:28 GMT+3

Criticat aspru pentru lipsa rezultatelor, Ronald Koeman se dovedește a fi un descoperitor și șlefuitor de talente. De aceea, conducerea Barcelonei îl susține și olandezul poate construi în continuare o nouă forță în capitala Catalunyei.

Joan Laporta & Ronald Koeman

Credit imagine: Getty Images

Ronald Koeman a venit într-un moment complicat pentru Barcelona și se luptă cu multe probleme pe Camp Nou. Criza finaciară, dar și de identitate este, paradoxal, un aliat pentru Koeman, care are posibilitatea de a da minute pe teren unor fotbaliști tineri, care au demonstrat în cadrul Academiei ca pot fi o soluție pentru echipa mare. Presiunea de la Barcelona este uriașă, dar după pierderea lui Messi catalanii sunt nevoiți să "inventeze" noi vedete pentru sutele de milioane de fani din toată lumea. Koeman a găsit soluții viabile printre copii crescuți la La Masia și aceștia nu au dezamăgit. E clar că în ultimele 14 luni, olandezul Koeman nu avea cum să facă minuni, dar Barcelona are viitor.
Antrenorul care a făcut istorie ca jucător pentru Barcelona prin golul marcat în finala Cupei Campionilor din 1992 are mulți contestatari. Koeman poate fi demis pentru atitudinea în fața presei/fanilor, poate fi acuzat că se încăpățânează cu sistemul cu 3 fundași centrali, poate fi trimis acasă pentru că deseori critică jucătorii în public. În același timp, Koeman poate rămâne în istoria clubului pentru faptul că a aruncat în luptă și a promovat 6 fotbaliști tineri cu un potențial uriaș.

Pedri, Gavi și Mingueza, tridentul Barcelonei de mâine

Pedri (18 ani) și Gavi (17 ani) sunt invențiile lui Ronald Koeman. Cei doi mijlocași crescuți la celebra academie La Masia au înflorit în ultimul an și sunt soluții viabile pentru naționala Spaniei. Ca și Ronald Koeman, Luis Enrique are nevoie de sânge proaspăt pentru o echipă națională care se transformă. Pedri a arătat în sezonul precedent o capacitate de efort fantastică, în timp ce Gavi are o viziune de joc nemaivăzută în ultimii ani pentru vârsta lui.
picture

Gavi, viitorul fotbalului spaniol

Fundașul Oscar Mingueza are 22 de ani, dar până la venirea lui Koeman era doar o soluție pentru echipa a doua a clubului catalan.
Lângă acești trei puști de mare viitor, Koeman are și alte soluții deja cunoscute pentru fanii blaugrana. Ansu Fati are deja tricoul cu numărul 10, iar revenirea sa după o accidentare gravă este un punct de referință pentru parcursul Barcelonei din perioada următoare. Dacă în campionat lucrurile nu sunt atât de îngrijorătoare, catalanii au debutat cu două înfrângeri grele în Champions League. După 0-3 cu Bayern și Benfica, dubla cu Dynamo Kiev este decisivă pentru calificarea în primăvara europeană.
Ilaix Moriba și Ronald Araujo sunt alți doi fotbaliști în care Koeman a avut încredere și sunt niște fotbaliști care pot crește pentru a ridica, din nou, fanii de pe Camp Nou în picioare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo