Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, acord total cu Adama Traore! Cât vor plăti catalanii pentru vitezistul de la Wolves

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/01/2022 la 01:31 GMT+2

Adama Traore este în proporție de 99% jucătorul Barcelonei. Presa din Spania anunță că oficialii catalani au bătut palma atât cu jucătorul, cât și cu cei de la Wolverhamton, astfel că Traore va efectua mâine vizita medicală și urmează să fie prezentat oficial la începutul săptămânii viitoare.

Adama Traore

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / Transferul lui Adama Traore la Barcelona este ca și făcut. Conform jurnaliștilor de la sport.es, jucătorul a acceptat inclusiv o ajustare a salariului pentru ca al său contract să poată fi înregistrat la Liga Spaniolă fără ca Braca să fie obligată să reununțe la un alt jucător.
Conform sursei citate, Traore va juca sub formă de împrumut la Barcelona până în vară, iar catalanii vor activa atunci opțiunea de cumpărare definitivă care va fi de aproximativ 30 de milioane de €. Ulterior, jucătorul va semna un acord pe 4 ani. Traore va efectua mâine vizita medicală și va fi prezentat la începutul săptămânii viitoare.
Așadar, Adama Traore revine la Barcelona, clubul la care s-a format, dar la care nu a apucat să joace la prima echipă decât câteva partide. Traore a fost cedat în 2015 la Aston Villa și a mai jucat și la Middlesbrough înainte de a ajunge la Wolverhampton, în 2018.
UPDATE / Adama Traore va reveni la Barcelona, reprezentanții fotbalistului având un acord de principiu cu șefii de pe Camp Nou. Potrivit jurnalistului Gerard Romero, transferul va avea loc indiferent de ceea ce se va întâmpla cu Dembele.

După ce negocierile dintre Barcelona și Ousmane Dembele s-au împotmolit, presa din Spania a anunțat că oficialii de pe Camp Nou au început să-i caute un înlocuitor, la sfârșitul anului trecut fiind prezentat numele lui Adama Traore drept una dintre variantele catalanilor.
Fotbalistul legitimat la Wolverhampton și-ar fi dat acordul încă din decembrie pentru a se transfera la Barcelona, însă clubul blaugrana nu ar avea de gând să-l semneze până în vara acestui an. Potrivit jurnaliștilor publicației catalane Sport, în ultimele ore a apărut informația potrivit căreia mutarea lui Traore ar putea avansa mai rapid în cazul în care Dembele va pleca de pe Camp Nou până la sfârșitul acestei luni.
Agentul atacantului cotat de site-ul transfermarkt.com la 28 de milioane de euro le-a spus șefilor Barcelonei că transferul spaniolului ar putea avea loc în schimbul a 22 de milioane de euro, această sumă putând fi chiar mai mică în cazul în care catalanii acceptă să-i prelungească împrumutul lui Trincao la Wolves.
Conform sursei citate, Jorge Mendes a insistat în ultimele zile pentru ca tranzacția să aibă loc în această iarnă, mizând pe relațiile bune pe care le are cu reprezentanții clubului din Premier League. Impresarul le-a propus celor de la Wolverhampton să-l cedeze pe Traore sub formă de împrumut până la finalul acestei stagiuni, Barcelona având obligativitatea de a-l cumpăra definitiv în vară, pregătindu-i fotbalistului un contract valabil 4 ani.
Oficialii Barcelonei analizează la rândul lor această propunere, Xavi fiind în continuare cu gândul și la Alvaro Morata, pe care și-l dorește mai mult în lotul său. Aducerea fotbalistului de la Juventus depinde, însă, de un acord între italieni și cei de la Atletico Madrid, astfel că nu este clar deocamdată dacă transferul va putea avea loc sau nu în următoarea perioadă.
Citește și:

Traore, dorit și de Tottenham

Barcelona nu este singura echipă care se află pe urmele lui Adama Traore, fotbalistul fiind dorit și de Tottenham. Potrivit jurnaliștilor publicației spaniole As, șefii lui Spurs au oferit 17 milioane de euro pentru Traore, pe care Antonio Conte și-l dorește cu ardoare în lot. Directorul sportiv al clubului are o misiune clară: de a-i obține semnătura ibericului cât mai curând.
Prima propunere a celor de la Tottenham pentru Traore a fost refuzată de oficialii lui Wolves, dar presa din Spania este sigură că mutarea are șanse importante de a se realiza în cel mai scurt timp, negocierile dintre cele două cluburi fiind aproape de finalizare.
Antrenorul lui Adama Traore la Wolverhampton, a spus că echipa sa va face tot posibilul pentru a-l păstra, dorindu-și să-l protejeze pentru că are încredere în el. "Nu știu cât au oferit sau dacă au făcut vreo ofertă. Nu voi vorbi despre bani pentru că nu e treaba mea. Avem un jucător grozav alături de noi, un tip grozav.
Îmi amintesc cât de mult l-a protejat Tottenham pe Harry Kane la începutul sezonului. Și noi ne vom proteja jucătorul pentru că credem foarte mult în el. Restul sunt afaceri. Finalizarea negocierilor depinde de ceea ce este mai bine pentru jucător și pentru club. La el nu văd nicio diferență în comportament, nici modul lui de a lucra... Sunt mulțumit de el, a rămas în continuare același jucător", a declarat Bruno Lage.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo