Barcelona își dorește să-l aducă pe Xavi pe Camp Nou în locul lui Ronald Koeman, dar lucrurile nu sunt deloc simple. Pentru a-l transfera pe antrenorul care mai are doi ani de contract cu Al-Sadd, catalanii au trimis o delegație la Doha, pentru a negocia cu șefii clubului din Qatar.

#ETalks cu Mihai Brașoveanu despre Barcelona. De ce-l vede Laporta pe Xavi ca "o soluție de avarie"

Vicepreședintele Barcelonei, Rafa Yuste, și director sportiv al grupării blaugrana, Mateu Alemany, au plecat cu obiectivul de a încerca să-i convingă pe omologii lor să-i dea drumul lui Xavi, fiind dispuși să accepte mai multe dintre condițiile puse de arabi, inclusiv disputarea unui joc amical cu Al-Sadd.
Liga
Xavi i-a "decis" viitorul francezului Ousmane Dembele, aflat la final de contract cu FC Barcelona
ACUM 12 ORE

Al Sadd îi "fierbe" pe catalani în privința lui Xavi

Un comunicat al conducerii Al Sadd, postat în această seară pe pagina oficială de Twitter al clubului, a mai potolit însă entuziasmul catalanilor. Turki Al-Ali, CEO-ul grupării din Qatar, a salutat vizita oficialilor catalani, dar a reiterat că nu-și vor lăsa antrenorul să plece.
"Salutăm vizita delegației administrative a Barcelonei, o apreciem și o respectăm", și-a început declarația Turki Al-Ali în primul tweet. Apoi, într-un al doilea tweet, a susținut: "Poziția clubului este clară de la bun început: Suntem hotărâți să-l păstrăm pe antrenorul nostru, Xavi. Nu ne putem permite să plece în acest moment delicat al sezonului".
Negocierile pentru "dezlegarea" lui Xavi de Al-Sadd sunt complicate, dar Barcelona speră să-l aibă totuși de săptămâna viitoare la echipă. Presa din Spania a relatat că antrenorul va primi un salariu mult mai mic decât cel pe care îl încasează în prezent în Qatar.
Echipa este condusă în prezent de Sergi Barjuan, însă acesta ar urma să mai conducă jocul din weekend cu Celta Vigo. Noul antrenor ar putea debuta pe banca tehnică a catalanilor în derby-ul cu Espanyol, care va avea loc pe 20 noiembrie, după pauza pricinuită de meciurile echipelor naționale în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Liga
Ancelotti a oferit o reacție sugestivă privind posibilul transfer al lui Mbappe la Real Madrid
ACUM 16 ORE
Liga
Reacția lui Xavi după ce Messi a câștigat Balonul de Aur pentru a 7-a oară! "Lupta nu e corectă"
ACUM 17 ORE