Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ancelotti "le-a pus sare pe rană" celor de la City! Cum a comentat transferul lui Haaland pe Etihad

Nicu Savin

Actualizat 11/05/2022 la 16:27 GMT+3

Carlo Ancelotti a susținut astăzi conferința de presă premergătoare duelului dintre Real Madrid și Levante. Italianul nu a putut evita întrebările despre transferul lui Erling Haaland la Manchester City, iar acesta a avut un răspuns elegant, dând de înțeles că nu regretă că norvehianul nu a ajuns sub comanda sa la Real.

Carlo Ancelotti

Credit imagine: Eurosport

Erling Haaland a fost printre cei mai curtați fotbaliști din lume în ultimele luni. Norvegianul a ales în cele din urmă Manchester City, club cu care a semnat până în 2027. Transferul atacantului a fost cel mai dezbătut subiect din fotbalul mondial în ultimele 24 de ore, iar reacțiile au curs în valuri, Klopp și Xavi recunoscând că City a dat o mare lovitură.
Carlo Ancelotti este ultimul nume important care a făcut referire la super mutarea făcută de campioana Angliei. În contextul în care Real Madrid a fost mult timp în cursa pentru norvegian, Ancelotti a lăsat să se înțeleagă că regretă faptul că Haaland nu a ajuns sub comanda sa la Real Madrid.
"Nu prea îmi place să vorbesc despre asta (n.r. transferul lui Haaland la Ciy). Este un jucător grozav, City este un club grozav. Dar eu rămân cu echipa mea, ceea ce m-a făcut să mă bucur de o altă finală a Ligii Campionilor.", a declarat Ancelotti la conferința de presă premergătoare duelului dintre Real Madrid și Levante, citat de Marca.
Citește și:

Real Madrid a avut mai multe motive pentru care a renunțat la Haaland

Real Madrid ar fi putut concura cu Manchester City pentru transferul lui Haaland, chiar dacă ivestiția totală s-ar fi ridicat la peste 350 de milioane de €, bani care reprezintă suma de transfer, comisioanele plătite reprezentanților jucătorului și salariul pe următoarele 5 sezoane.
Real Madrid a decis că nu e momentul unei astfel de investiții, dar nu doar banii au contat în hotărârea madrilenilor de a ieși din cursa pentru atacant. Conform Marca, principalul motiv este legat de intenția lui Florentino Perez de a-l aduce pe Kylian Mbappe. Francezul și norvegianul au stiluri total diferite, asfel că ar fi compatibili să joace împreună, dar Realul vrea să-i ofere lui Mbappe statutul de star principal al echipei și de aceea nici măcar nu au făcut o ofertă oficială pe numele lui Haaland.
Al doilea motiv este legat de suma uriașă percepută sub formă de comision de către reprezentanții lui Haaland. City va plăti circa 80 de milioane de € ca și comisioane (30 de milioane către tatăl lui Haaland și 50 de milioane către firma de impresariat care i-a aparținut lui Mino Raiola, decedat săptămâna trecută), bani pe care Real Madrid nu dorea să-i ofere. Politica clubului blanco prevede o limită în achitarea unor astfel de bonusuri pentru impresari, iar pretențiile agenților norvegianului au fost exagerate în viziunea board-ului de pe Bernabeu.
În plus, Real Madrid a studiat atent fișa medicală a lui Haaland și a ajuns la concluzia că o investiție masivă pentru aducerea atacantului ar fi un risc considerabil. Haaland a avut multe accidentări în ultima perioadă și, chiar dacă niciuna dintre ele nu a fost gravă, madrilenii sunt rezervați. Șefii de pe Bernabeu nu mai vor să aibă de-a face cu situații precum cele ale lui Gareth Bale sau mai ales Eden Hazard, jucători pe care s-au cheltuit sume imense și care au stat mai mult pe margine din cauza accidentărilor.
Nu în ultimul rând, conducerea lui Real Madrid a considerat că echipa nu are nevoie pentru moment de un alt atacant de careu, Karim Benzema fiind într-o formă de zile mari. Francezul ar mai putea juca la acest nivel cel puțin doi ani, iar prezența sa pe teren alături de Haaland ar fi aproape imposibilă, cei doi atacanți având același profil. Haaland nu putea fi adus ca o variantă de rezervă, valoarea sa recomandându-l să joace titular la orice club de top, astfel că și acest lucru a contribuit la scăderea interesului pentru atacantul norvegian.
Programul Premier League - 10, 11, 12 mai 2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo