Carlo Ancelotti a fost ales de Florentino Perez în locul lui Zidane și se pare că președintele lui Real Madrid a tras un loz câștigător. Gruparea de pe Bernabeu a avut o jumătate de an perfectă, fiind lider în La Liga, la o distanță confortabilă față de marile rivale, dar și în primăvara Champions League.
Ancelotti a făcut o analiză amplă asupra acestei jumătăți de sezon și a insistat că jucătorii sunt principalii artizani ai succesului de până acum, el contribuind doar cu experiența și capacitatea de a crea un echilibru în cadrul echipei.
"Cred că am știut să le dau încredere jucătorilor datorită experienței mele de atâția ani în fotbal. Realul are o echipă talentată și de calitate, iar antrenorul trebuie să le dea încredere fotbaliștilor. Este, de asemenea, sarcina staff-ului tehnic să găsească echilibrul potrivit între tineri și veterani și acest obiectiv a fost și atins. Dar Realul avea deja o echipă bună înainte să vin eu", a spus Ancelotti pentru as.com.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
ACUM 13 ORE
Citește și:

Carlo Ancelotti: "Benzema este cel mai bun atacant din lume"

Antrenorul Realului și-a lăudat întreaga echipă pentru parcursul de până acum, dar s-a aplecat asupra câtorva jucători. În primul rând, italianul a remarcat forma extraordinară pe care o traversează Benzema, pe care îl consideră cel mai bun atacant din lume la ora actuală.
"Cred că Benzema este cel mai bun atacabt din lume. E la nivelul lui Cristiano Ronaldo sau Haaland. Benzema este un jucător care face diferența. Tocmai l-am revăzut în meciul cu Athletic, cu două goluri marcate într-un timp foarte scurt. Este într-o formă spectaculoasă.", a menționat "Don Carlo".
Ancelotti a scos în evidență și valoarea liniei sale mediane de la Real Madrid. În opinia tehnicianului, Kroos, Modric și Casemiro formează cea mai bunp linie de mijloc din fotbalul actual.
"Pot să spun că am cea mai bună linie de mijloc din lume. Modric, Kroos și Casemiro au atât de multă experiență și știu atât de mult fotbal încât fac lucruri extraordinare. Se completează exemplar și formează un tot perfect. când cei trei sunt împreună pe teren, nimeni nu se poate compara cu ei.", a adăugat italianul.
Liga
Gerard Pique recunoaște superioritatea lui Real Madrid înainte de primul "El Clasico" al anului
10/01/2022 LA 19:51
Liga
Benzema și Vinicius Jr. au adus a 15-a victorie a celor de la Real Madrid în La Liga
08/01/2022 LA 21:54