Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ansu Fati, aproape de revenirea pe teren după mai bine de 3 luni! Când ar putea fi folosit de Xavi

Bianca Dumitru

Publicat 29/03/2022 la 14:32 GMT+3

Ansu Fati este tot mai aproape de a reveni pe teren, după accidentarea suferită la începutul acestui an. Tânărul fotbalist a primit acordul de a reveni la antrenamente, iar peste aproximativ două săptămâni ar putea să joace primul său meci după aproximativ 3 luni.

Ansu Fati (Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Ansu Fati s-a accidentat la începutul acestui an, în meciul dintre Barcelona și Athletic Bilbao, din optimile Cupei Regelui. Fotbalistul în vârstă de 19 ani, trimis pe gazon de Xavi în minutul 61, a părăsit terenul în lacrimi în prima repriză a prelungirilor. Acesta a resimțit dureri la piciorul stâng în urma unui duel cu Inigo Martinez și a fost înlocuit imediat cu Martin Braithwaite.
Ulterior, Fati a fost supus mai multor teste pentru ca medicii să-și dea seama cu exactitate de gravitatea accidentării. Doctorii au anunțat apoi că fotbalistul nu se va întoarce pe teren mai devreme de luna aprilie.
În această săptămână, tânărul a revenit la antrenamente, primind acordul medicilor de a li se alătura coechipierilor la sesiunile de pregătire. Dacă tot va merge bine, Ansu Fati nu ar mai rata decât 3 partide, respectiv meciurile cu Sevilla și Levante din La Liga și duelul din turul sferturilor de finală Europa League, cu Eintracht Frankfurt.
Dacă recuperarea atacantului va decurge conform așteptărilor, Fati va putea fi folosit, pentru prima dată după circa 3 luni, în returul cu nemții, programat pe 14 aprilie. Cel mai probabil, Xavi va decide dacă îl va trimite pe teren, însă, și în funcție de rezultatul din prima manșă. În cazul în care nu va evolua în Europa League, Ansu Fati ar putea reveni pe gazon în duelul cu Cadiz, care va avea loc pe 18 aprilie pe Camp Nou.
Conform jurnaliștilor publicației catalane Sport, antrenorul Barcelonei a optat pentru o politică de reveniri progresive, dar accidentările repetate ale lui Ansu Fati l-ar putea determina pe Xavi să fie mai prudent. În orice caz, presa din Spania este de părere că atacantul va reveni pe teren cel târziu la începutul lunii mai.
Citește și:

ANSU FATI, MĂCINAT DE ACCIDENTĂRI

Ansu Fati a ratat începutul sezonului din cauza unei accidentări la genunchi. Acesta a revenit pe teren la finalul lunii septembrie, dar apoi s-a lovit la tendon și a lipsit din nou o bună perioadă.
Tânărul decar al Barcelonei tocmai revenise pe teren în meciul pierdut cu Real Madrid, în Supercupa Spaniei, și se părea că problemele medicale au fost lăsate în urmă, dar apoi a apărut această nouă accidentare care l-a scos din circuit pentru aproximativ 3 luni. Istoricul medical al lui Ansu Fati demonstrează că acesta este foarte fragil.
După accidentarea de la începutul acestui an, atacantul, care are cinci goluri reușite în acest sezon pentru Barcelona în toate competițiile, a postat un mesaj pe rețelele de socializare, punctând că nu va renunța niciodată la luptă.
"Din păcate, trebuie să trăiesc cea mai proastă parte a fotbalului, dar nu voi renunța niciodată! Vă mulțumesc foarte mult pentru mesajele voastre de susținere și dragoste! Nu cedați niciodată!", a scris tânărul fotbalist.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo