Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona

Bianca Dumitru

Publicat 19/01/2022 la 12:14 GMT+2

Dani Alves s-a întors la finalul anului 2021 la Barcelona. Fotbalistul a vorbit acum despre ce l-a determinat să revină pe Camp Nou, despre Xavi și despre cum este la club fără Lionel Messi.

Dani Alves in azione durante Linares-Barcellona - Coppa del Re 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

În decembrie, Dani Alves a revenit la Barcelona după 6 ani, semnând un contract valabil până la sfârșitul sezonului 2021/22. Fotbalistul brazilian a oferit acum un interviu pentru Catalunya Radio, în care a dezvăluit, printre altele, de ce s-a întors pe Camp Nou și ce simte acum la Barcelona fără Lionel Messi.
Alves a mărturisit că s-a gândit la momentul revenirii încă din ziua în care a plecat din Spania, semnând cu Juventus. "La rămas-bun am spus că atunci când sunt aici sunt fericit. Să fac parte din marea istorie pe care o are Barcelona, să simt aceste culori este ceea ce îmi doresc. Dacă lucrurile sunt bune, trebuie să le repeți.
Sper să muncesc cu seriozitate și bucurie. Să fiu din nou aici este un cadou pe care îl deschid în fiecare zi. Lupt mereu pentru ceea ce vreau. Am vrut să mă întorc pentru că nu am putut să-mi iau rămas-bun de la Barcelona. Nu mi-am putut lua rămas-bun după opt ani și 23 de titluri, am rămas cu gândul de a mă putea întoarce să-mi iau rămas-bun corect. Vreau să mă despart de club cu bucurie și nu ca fanii să se îndoiască de faptul că sunt o persoană care iubește acest club.
Știam că, dacă vin, aș putea să mă joc. Din cauza a ceea ce fac zi de zi, pentru că muncesc pentru a fi pe teren. Poți ezita să transferi un jucător de 38 de ani, dar nu dacă îl cheamă Alves, Messi, Cristiano Ronaldo sau Ibrahimovic", a declarat Dani Alves.
Brazilianul a spus și că nu înțelege de ce Messi nu mai este la Barcelona și a mărturisit că și-ar dori ca argentinianul să-și încheie cariera în tricoul blaugrana.
"Messi este cel mai bun jucător din istoria fotbalului. E ciudat să fii aici și să nu-l vezi, să nu-l ai în echipă. Uneori lucrurile nu se întâmplă așa cum visăm. I-am spus deja că nu-i va fi nicăieri mai bine decât aici. Același lucru mi l-a spus și el când am plecat. Ar fi grozav dacă Messi și-ar termina cariera aici", a declarat Dani Alves, care și-a lăudat antrenorul, pe Xavi, care în trecut i-a fost coechipier.
"Cu Xavi am vorbit despre fotbal. Acum, el vorbește în numele grupului. Știam că Xavi va fi versiunea 3.0 a Barcelonei. Va plăti pentru ceea ce a moștenit, dar cu siguranță va fi bine. Are aceeași filozofie ca și Guardiola, același stil. Fotbalul nu înseamnă doar câștigarea de titluri. Aici căutăm să revoluționăm fotbalul. Cruyff a făcut-o și apoi Guardiola. Barcelona înseamnă dragoste pentru joc și trebuie să revenim la asta", a conchis fotbalistul de 38 de ani.
Citește și:

Messi ar vrea să se întoarcă la Barcelona

Lionel Messi s-a despărțit în vara anului 2021 de Barcelona, clubul neputând să-i ofere un nou contract din cauza problemelor financiare. La începutul lunii noiembrie, fostul decar al catalanilor a oferit un amplu interviu pentru Sport.es, în care a vorbit despre Joan Laporta, despre ce a dus la imposibilitatea de a continua pe Camp Nou, dar și despre viața la Paris și cum se acomodează la noua echipă.
Întrebat dacă s-ar întoarce pe Camp Nou, argentinianul nu a stat pe gânduri și a recunoscut că i-ar plăcea, după retragere, să revină pe Camp Nou și să ajute clubul din punct de vedere administrativ.
"Dacă m-aș întoarce la Barcelona? Da! Întotdeauna am spus că mi-ar plăcea să pot ajuta clubul așa cum pot. Mi-ar plăcea să fiu secretar tehnic la un moment dat. Nu știu dacă va fi la Barcelona sau nu. Sau dacă va fi o altă poziție. Dacă există o posibilitate, aș dori să contribui din nou din punct de vedere administrativ la clubul pe care îl iubesc. Vreau ca acest club să fie în continuare printre cele mai bune din lume", a declarat Messi în toamna anului trecut.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo