Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ar fi meritat Karim Benzema să câștige Balonul de Aur?

Andrei Nicolae

Actualizat 29/11/2021 la 23:26 GMT+2

Karim Benzema a devenit omul numărul 1 pentru Real Madrid, de când Cristiano Ronaldo a plecat la Juventus în 2018, dar visul lui de a câștiga Balonul de Aur nu s-a realizat nici anul acesta. Francezul a fost doar pe locul 4

Karim Benzema

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur pentru a șaptea oară. Mulți specialiști, foști mari jucători sunt însă de părere că acest trofeu ar fi trebuit să ajungăla un alt fotbalist în acest an. Robert Lewandowski a fost văzut drept un câștigător mai "potrivit", dar pe lista scurtă a fost văzut și Karim Benzema.
Inclusiv fostul antrenor de la Real Madrid, Zinedine Zidane, a susținut că nr. 9 din echipa Los Blancos ar fi trebuit să fie numărul 1 în 2021. Franeczul a terminat însă doar pe locul 4, după Messi, Lewandowski și Jorginho.

Karim Benzema a fost văzut numărul 1 de Zidane, dar și de Figo

"Karim Benzema merită Balonul de Aur, pur și simplu pentru că acum este înaintea celorlalți”, a spus Zidane într-un interviu pentru Telefoot.
"În ciuda faptului că a câștigat o mulțime de trofee pentru Real Madrid și a avut performanțe decisive an de an, faptul că cariera lui a coincis cu Cristiano Ronaldo și Lionel Messi explică de ce Karim nu a câștigat încă un Balon de Aur.Fanii lui Real Madrid știu prea bine cât de mult talent are Benzema și cât de important este pentru clubul lor. Totuși, el încă nu a primit recunoașterea pe care o aduce primirea titlului de cel mai bun fotbalist din Europa", după cum a evidențiat Marca.
În acest an calendaristic, Benzema a evoluat în 46 de meciuri. A marcat 30 de goluri și a oferit nouă pase decisive pentru Real Madrid. Forma lui de la club l-a readus și în naționala Franței, unde parteneriatul cu Kylian Mbappe i-a făcut pe fani să viseze că vor fi văzuți împreună și la Real Madrid.
Tocmai aceastăformăsportivă l-a determinat pe Zidane sădeclare că Benzema ar trebui să câștige Balonul de Aur. Luis Figo, Didier Deschamps și Hugo Lloris au susținut aceeași teorie.
Probabil că Benzema se întreabă ce mai poate face pentru a câștiga Balonul de Aur. Desigur, obiectivul lui principal va fi să câștige mai multe trofee cu Real Madrid și să recupereze timpul pierdut la naționala Franței. Cine știe, poate 2022 va fi anul lui.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League, etapa 14
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo