Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mohamed Salah, cel ales de Xavi să vină la FC Barcelona dacă transferul lui Haaland pică

Andrei Nicolae

Actualizat 14/03/2022 la 16:58 GMT+2

În ciuda faptului că Mo Salah nu este un nr. 9 pur, Xavi îl place foarte mult, fiind un jucător care garantează un minimum de 30 de goluri pe sezon. Publicația spaniolă AS susține că primele contacte cu oameni din anturajul jucătorului de la Liverpool au fost pozitive. Transferul nu pare imposibil, din moment ce egipteanul intră în ultimul an de contract.

BRIGHTON, ENGLAND - MARCH 12: 12 March 2022, Brighton - Premier League Football - Brighton & Hove Albion v Liverpool - Mohamed Salah of Liverpool celebrates scoring their 2nd goal from the penalty spot - Photo: Charlotte Wilson / Offside. during the Premi

Credit imagine: Getty Images

Joan Laporta i-a promis lui Xavi Hernandez că în sezonul viitor va avea un atacant de top în echipă. Prioritatea absolută continuă să fie norvegianul Erling Haaland, deși ultimele declarații ale președintelui indică o umbră de îndoială cu privire la viabilitatea operațiunii.
Haaland este văzut pe Camp Nou ca o semnătură strategică, pentru a susține proiectul pentru următorul deceniu. Dar problema Barcei în privința atacantului de la Dortmund este faptul că și alte grupări joacă tare pentru transferul lui, în special Manchester City. De altfel, clubul blaugrana recunoaște deschis că trupa luI Pep Guardiola are un pas înaintea celorlalți pentru a-l obține pe fotbalistul norvegian. Cu toate acestea, Laporta nu și-a spus ultimul cuvânt, după cum relatează AS. În afară de relația foarte bună cu agentul său, Mino Raiola, are și alte argumente. În primul rând orașul, fiind o diferență între a locui în Barcelona ori Manchester. Apoi, formația catalană are șanse mai bune să genereze un câștigător al Balonului de Aur. Istoria fotbalului vorbește în acest sens.

Mohamed Salah ezită să-și prelungească angajamentul cu Liverpool, care expiră în 2023

Dar Laporta are și un as în mânecă, în cazul în care Haaland optează în cele din urmă pentru City. Publicația spaniolă AS vorbește despre Mohamed Salah! Atacantul egiptean al lui Liverpool ar fi alternativa prioritară a echipei FC Barcelona.
Atât Xavi, cât și staff-ul său tehnic îl consideră pe atacantul Liverpool ca fiind jucătorul ideal pentru a contura noul atac, în cazul în care Haaland nu ajunge pe Camp Nou. Deși nu este un nr. 9, Salah este genul de jucător care poate garanta un minimum de 30 de goluri pe sezon. Este un jucător versatil, întrucât activează în diverse poziții pe teren, începând de la aripa dreaptă.
Barcelona ar fi dispusă să facă un pariu foarte puternic în ceea ce-l privește pe Salah. Egipteanul are 29 de ani, așadar mai are cel puțin trei-patru ani de fotbal la cel mai înalt nivel.
Mo Salah mai are contract cu Liverpool până în 2023, iar negocierile pentru prelungirea contractului nu au decurs așa cum ar fi trebuit până acum. Barcelona ar putea "pescui" într-un râu cu probleme, după cum mai spune sursa citată. Iar sumele care se iau în considerare ar fi mult mai mici decât în cazul lui Haaland. Între 60 și 70 de milioane euro pentru transferul din vară de la Liverpool, ținând cont că în 2023 ar putea pleca gratuit, plus alte 100 pentru jucător, pentru următoarele patru sezoane.
Aducerea lui Salah în atac ar conduce la un trident de vis, cu Ferran Torres și Ansu Fati ca piloți principali, iar cu Aubameyang, Adama Traore, Abde și Jutgla ca accesorii de lux. Rămâne de văzut și care va fi viitorul lui Dembele, Memphis Depay, Braithwaite și Luuk de Jong. În orice caz, primii trei ar putea părăsi clubul în vară.
Publicația spaniolă mai susține că Barcelona a primit deja un feedback pozitiv din anturajul jucătorului, care nu ar exclude o schimbare de peisaj după 5 ani petrecuți la Liverpool. Și cu atât mai mult pentru că ar fi văzut jucătorul cheie în noul proiect al lui Xavi Hernandez. Mai mult, semnarea egipteanului nu i-ar închide definitiv porțile lui Haaland, mai ales că Raiola este în favoarea unor contracte scurte, cel mult pe trei-patru sezoane.

Barcelona are pe listă încă doi atacanți de top

Barca are și un plan C și chiar un plan D, dacă eșuează cu Haaland și Salah. Transferul lui Robert Lewandowski, chiar dacă polonezul ar urma să fie adus pe o perioadă mai scurtă, având în vedere că va împlini 34 de ani. Dar atacantul de la Bayern este o țintă și pentru PSG.
O altă variantă aflată în lucru este Romelu Lukaku (28 de ani) de la Chelsea. Este apreciat ca un nr. 9 de modă veche, un "ucigaș" pur-sânge, deși în cazul lui totul ar depinde de modul în care situația clubului englez ajunge să fie gestionată pe termen mediu. Internaționalul belgian are contract până în 2026 și s-ar deschide porțile doar dacă gruparea de pe Stamford Bridge ajunge să aibă o situație complet nesustenabilă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo