Diego Simeone și-a dorit extrem de mult încă un atacant la Atletico Madrid, pentru a avea o soluție alternativă pentru Luis Suarez, care nu va putea duce în spate atacul echipei un sezon întreg.
Primul pe listă a fost Rafa Mir, dar Wolverhampton l-a cedat în cele din urmă pe atacant la Sevilla. O altă variantă a fost Dusan Vlahovic, dar Fiorentina cere un preț exorbitant pentru atacantul sârb.
Ca atare, Atletico s-a reorientat către Matheus Cunha, atacantul care în sezonul trecut a impresionat la Hertha Berlin. Conform reputatului jurnalist italian Fabrizio Romano, cele două părți s-au înțeles pentru suma de 30 de milioane de € și este doar o chestiune de timp până când transferul se va oficializa.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38

Matheus Cunha a impresionat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Cunha a ajuns în Europa în 2017, la FC Sion, dar după numai un sezon în campionatul Elveției a făcut pasul către Bundelsiga, RB Leipzig plătind în schimbul său 15 milioane de €. Concurența acerbă de la echipa care începuse să impresioneze în Bundesliga la vremea respectivă nu i-a permis lui Cunha să devină un jucător de bază (a marcat doar 3 goluri în campionat în 35 de meciuri, pe parcursul unui sezon și jumătate), iar la mijlocul sezonului 2019-2020 a fost vândut la Hertha Berlin, pentru 18 milioane de €.
În capitala Germaniei, Cunha și-a găsit cadența și în sezonul trecut a marcat 8 goluri și a dat 7 assist-uri în 28 de meciuri jucate. Atacantul și-a continuat forma excelentă și la Jocurile Olimpice, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei care a cucerit aurul. Cunha a marcat de 3 ori pentru Brazilia, inclusiv primul gol din finala cu Spania, câștigată de brazilieni în prelungiri (2-1).

Jocurile Olimpice, fotbal masculin: Brazilia câștigă din nou medalia de aur

Așadar, Atletico pare că a făcut o mutare excelentă prin transferul lui Matheus Cunha, care a fost dorit insistent și de Everton în această vară.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205987.jpg
Liga
Simeone, întrebat de ce a dat mâna cu Ancelotti deși pe Klopp îl lăsase cu mâna întinsă în toamnă
10/05/2022 LA 05:35
Liga
Care a fost prioritatea lui Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"
09/05/2022 LA 07:03