Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico Madrid încalcă tradiția! Ce refuză să facă jucătorii lui Simeone după ce Real Madrid a cucerit titlul

Bianca Dumitru

Publicat 01/05/2022 la 20:06 GMT+3

Real Madrid a cucerit matematic titlul în La Liga, cu 4 etape înainte de finalul sezonului. În următoarea rundă, echipa lui Carlo Ancelotti o va înfrunta pe Atletico Madrid, care ar trebui să le ofere rivalilor "garda de onoare". Jucătorii lui Diego Simeone nu ar vrea, însă, să facă asta.

Joao Felix (Atletico Madrid), Casemiro (Real Madrid)

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid este noua campioană a Spaniei, cucerind matematic titlul cu 4 etape înainte de finalul sezonului. În următoarea rundă, "galacticii" vor juca pe terenul fostei campioane, Atletico Madrid, care ar trebui să le ofere rivalilor "garda de onoare", conform tradiției.
Potrivit presei internaționale, acest obicei constă în alinierea pe două rânduri a jucătorilor și aplaudarea campionilor care trec prin culoarul format de ei.
Jucătorii lui Diego Simeone nu ar vrea să respecte această tradiție. După meciul cu Athletic Bilbao, Jan Oblak, unul dintre căpitanii lui Atletico Madrid, a declarat că nu este fanul acestui obicei și că nu ar vrea să ofere o "gardă de onoare".
Goalkeeper-ul sloven a punctat, însă, că echipa lui se va supune dorinței clubului, care va decide dacă cei de la Atletico Madrid vor respecta sau nu tradiția.
"În calitate de căpitan, sunt unul dintre cei cărora nu le place să ofere sau să primească o gardă de onoare, dar clubul va decide și vom face ceea ce este necesar", a declarat Jan Oblak.
Trebuie menționat că Real Madrid nu le-a oferit "garda de onoare" celor de la Atletico în 2014, când clee două echipe s-au întâlnit în finala Champions League, la câteva zile după ce echipa lui Simeone câștigase titlul în Spania.
Partida dintre Atletico și Real Madrid va avea loc duminica viitoare, de la ora 22:00.
Citește și:

Fiesta pe străzile Madridului după ce Real a devenit matematic campioană

Sâmbătă seară, Real Madrid a devenit matematic campioană a Spaniei, după ce a învins-o cu 4-0 pe Espanyol. Ulterior, "galacticii" și suporterii lor au declanșat fiesta pe străzile capitalei.
La sărbătoarea de după meciul cu Espanyol, Carlo Ancelotti a renunțat la poziția sobră specifică unui tehnician riguros și s-a bucurat cot la cot de fotbaliștii săi, dansând alături de Vinicius. Imaginile cu antrenorul italian au devenit virale pe rețelele de socializare.
Deși madrilenii au fost eliminați de Bilbao în sferturile Cupei Spaniei, "galacticii" lui Ancelotti încă păstrează șanse la cucerirea unui nou trofeu Champions League, pierzând cu 4-3 partida tur a semifinalelor Champions League, disputată împotriva lui Manchester City.
Cu toate că Ancelotti a câștigat doar 5 campionate în cele 27 de sezoane ale carierei de antrenor, italianul a devenit primul manager care a câștigat câte un titlu în fiecare din cele mai puternice ligi ale Europei.
Pe langă această performanță, antrenorul italian este și cel mai de succes technician din istoria Ligii Campionilor, ajungând în 4 finale și cucerind 3 trofee Champions League în cele 177 de partide disputate în cea mai importantă competiție intercluburi din lume.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo