Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico Madrid, victorie clară în derby-ul cu Barcelona! Luis Suarez a marcat, dar nu s-a bucurat

Nicu Savin

Publicat 02/10/2021 la 23:53 GMT+3

Atletico Madrid s-a impus cu 2-0 în fața Barcelonei, în derby-ul etapei a 8-a din La Liga! Golurile campioanei Spaniei au fost marcate de Lemar și Suarez, care a refuzat să se bucure pentru reușita sa în semn de respect pentru fostul său club.

Luis Suarez nu s-a bucurat după ce a marcat contra Barcelonei

Credit imagine: Eurosport

Atletico Madrid - Barcelona a fost cel mai așteptat meci al etapei a 8-a din La Liga. Niciuna dintre echipe nu strălucise în acest debut de sezon, dar parcă problemele catalanilor erau mai mari și acest lucru s-a văzut.
Meciul a început cu Barcelona având mai mult posesia, lucru care nu a surprins absolut deloc, dar fără a pune o presiune prea mare în preajma porții lui Oblak. Din contră, Atletico a fost echipa mai periculoasă în primele 20 de minute, Lemar, Joao Felix sau Carrasco având câteva șanse bune de a deschide scorul.
Tabela s-a dezghețat în cele din urmă în minutul 23, când Lemar a finalizat cu sânge rece o pasă ideală venită de la Luis Suarez. Barcelona a replicat prin Coutinho, dar șutul puternic al brazilianului din minutul 27 s-a dus puțin pe lângă poartă.
Luis Suarez a ratat o șansă uriașă de a face 2-0 în minutul 29, când a ratat ținta din postură de unu la unu cu Ter Stegen. Uruguayanul nu a mai iertat însă în minutul 44, când și-a păstrat calmul și l-a executat pe portarul catalanilor, la capătul unui contra-atac școală în care a primit pasa decisivă de la Lemar, cel pe care el îl servise excelent la primul gol.
Citește și:

Luis Suarez, gest de fair-play după ce a marcat primul gol din carieră contra Barcelonei

Suarez nu s-a bucurat după marcarea golului, în semn de respect pentru fostul său club, de unde a ajuns la Atletico în vara anului trecut.
Barcelona era singura echipă din Spania împotriva căreia Suarez jucase și nu marcase, dar lista de victime a atacantului a fost completată prin golul din această seară.
Partea secundă s-a desfășurat după aceleași coordonate, cu Barcelona încercând să desfacă apărarea ermetică a gazdelor, care nu au avut prea mari dificultăți în a absorbi presiunea. Coutinho a avut o șansă uriașă de a reduce din diferență în minutul 60, dar a șutat dezamăgitor din poziție ideală și Obalk a reținut.
Până la final nu s-au mai întâmplat prea multe lucruri notabile, Atletico preferând să-și conserve avantajul fără a mai conta în atac, cu excepția câtorva contra-atacuri ratae, iar Barcelona arătând la fel de incapabilă în ofensivă. S-a terminat 2-0 și echipa lui Simeone bifează a 2-a victorie în 3 zile contra unei echipe legendare, după ce la mijlocul săptămânii câștigase în deplasare cu AC Milan, în Champions League.
Victoria din această seară o duce pe Atletico pe locul secund în La Liga, la egalitate de puncte (17) cu marea rivală Real Madrid, cu mențiunea că echipa lui Ancelotti are un meci mai puțin disputat. În schimb, Barcelona a înregistrat prima înfrângere din acest sezon și se află abia pe locul 9 în clasament, cu 12 puncte, dar catalanii au și o partidă restantă.
După pauza de 2 săptămâni dedicată echipelor naționale, Atletico Madrid va juca acasă cu Real Sociedad, iar Barcelona va primi vizita Valenciei.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo