Adrian Ilie s-a transferat la Valencia în 1998, la jumătatea sezonului 1997/98, și a avut un impact imediat la echipa antrenată la vremea respectivă de Claudio Ranieri. În 17 partide, Adrian Ilie a marcat 12 goluri, un record în ceea ce privește golurile marcate de un jucător transferat în timpul perioadei de mercato de iarnă în prima ligă din Spania.
Tot atunci, atacantul român a primit și porecla "Cobra" din partea lui Claudio Ranieri, care spunea la vremea respectivă: "Ilie este precum o cobră. Te mușcă, te omoară". Până în ziua de astăzi, recordul lui Adrian Ilie a rămas în picioare. Niciun alt jucător transferat în perioada de iarnă în La Liga nu a reușit să marcheze mai multe goluri decât "Cobra" până la finalul sezonului.
https://i.eurosport.com/2020/04/19/2808353.jpg
Liga
Real Madrid a dat o lovitură de proporții! "Galacticii" au încheiat un contract de 360 de milioane
ACUM 3 ORE
Acum, la 24 de ani distanță, Pierre-Emerick Aubameyang are șanse foarte mari de a doborî recordul lui Adrian Ilie, potrivit celor de la Marca.
Citește și:

Aubameyang, 7 goluri în 7 meciuri de La Liga

La finalul perioadei de mercato din această iarnă, Pierre-Emerick Aubameyang s-a despărțit de Arsenal și a semnat cu Barcelona. Sub comanda lui Xavi, Aubameyang pare că și-a regăsit simțul porții, redevenind o adevărată mașinărie de goluri.
Gabonezul a marcat 9 goluri în 11 partide în campionat și Europa League, dintre care 7 goluri au fost marcate în 7 partide de La Liga, iar dacă menține această formă, are toate șansele să doboare recordul deținut de Adrian Ilie.
Până acum, jucătorii care s-au apropiat de performanța lui Ilie au fost Diego Costa, cu 10 goluri în 16 partide pentru Rayo Vallecano în sezonul 2011/12 și Julio Baptista, cu 9 goluri în 11 partide pentru Malaga, în sezonul 2010/11.
Aubameyang a avut o prestație foarte bună și pe Santiago Bernabeu, în El Clasico. El a marcat două goluri și a oferit o pasă de gol în victoria cu 4-0 a Barcelonei în fața lui Real Madrid. Barcelona se află pe locul 3 în La Liga, cu 54 de puncte. Până la finalul sezonului, catalanii mai au de disputat 10 partide, timp în care Aubameyang îl poate depăși pe Adrian Ilie.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
ACUM 3 ORE
Liga
Betis îl pierde pe Bellerin! Spaniolul se va întoarce la Arsenal, după ultima etapă din La Liga
ACUM O ZI