Barcelona a reușit în ultimele ore de mercato să-l convingă pe Aubameyang să se alăture formației lui Xavi. Arsenal nu a avut nicio pretenție financiară în schimbul atacantului și pentru că timpul era prea scurt înainte de încheierea perioadei de mercato, acesta și-a reziliat contractul cu londonezii. Astfel, va putea semna cu Barcelona din postura de jucător liber de contract, lucru permis și după Deadline Day.
Mutarea gabonezului de pe Emirats pe Camp Nou a fost o adevărată telenovelă. Aubameyang avea un salariu de aproximativ 350.000 de € pe săptămână la Arsenal, dar a fost convins să accepte un venit redus pentru a a juca la Barcelona.
Pe lângă faptul că a fost de acord cu o reducere salarială, Aubameyang a acceptat o variantă de compromis până în vară. Conform Mundo Deportivo, gabonezul va încasa un salariu de doar 20.000 de € lunar până la finalul sezonului, asta pentru ca Barcelona să se încadreze în limita salarială impusă de Liga Spaniolă. Sursa citată menționează că totul se va compensa începând cu sezonul următor, dar oricum atacantul va avea un salariu mai mic decât cel de la Arsenal.
Liga
Vedetele Barcelonei au clauze uriașe de reziliere! Cifrele, dezvăluite de jurnaliștii din Spania
27/04/2022 LA 12:23
Citește și:

Aubameyang s-a antrenat deja cu Barcelona

Joan Laporta l-a lăudat pe Mateu Alemany, cel care a reușit să-l convingă pe Aubameyang să-și adapteze pretențiile financiare la posibilitățile din acest moment ale clubului catalan. "A făcut un adevărat miracol", a spus Laporta despre Alemany în momentul sosirii la sediul clubului, luni seara.
Deși anunțul oficial al încorporării sale nu a fost făcut de către Barcelona, acest lucru este doar o chestiune de timp. Gabonezul a intrat deja în programul echipei și a participat la antrenamentul de astăzi. Deși nu a mai jucat de o bună perioadă de timp (s-a întors de la Cupa Africii fără să joace vreun minut, după ce a fost infectat cu Covid), gabonezul s-a pregătit cot la cot cu noii colegi, într-un ritm susținut.
Aubameyang ar putea debuta la Barcelona într-un meci de foc. Următoarea dispută a catalanilor este derby-ul cu Atletico Madrid, programat duminică, 6 februarie.
Bundesliga
Un puști-minune din Bundesliga visează să ajungă la Barca! "Mi-am dorit mereu să joc pe Camp Nou"
17/04/2022 LA 11:59
Liga
Aubameyang, ironic după ce a strălucit în El Clasico! Ce mesaj ironic i-a transmis lui Arteta
21/03/2022 LA 14:34