Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Avertisment pentru Barcelona cu privire la transferurile lui Mbappe și Haaland! "Nu s-ar putea acomoda"

Bianca Dumitru

Publicat 25/10/2021 la 11:58 GMT+3

Barcelona a fost învinsă de Real Madrid în primul El Clasico din acest sezon. Catalanii și-ar dori să transfere în perioada următoare un atacant de top, avându-i în vizor pe Erling Haaland și Kylian Mbappe. Un fost jucător de la Barcelona avertizează că niciuna dintre aceste mutări nu ar avea succes.

Erling Haaland | Kylian Mbappe

Credit imagine: Getty Images

Barcelona și-a luat în această vară doi atacanți de top, Memphis Depay și Sergio Aguero, însă echipa nu are un start foarte bun de sezon, aflându-se după 9 meciuri abia pe locul 9 în clasamentul din LaLiga, în timp ce în Champions League a obținut o singură victorie în primele 3 etape ale grupelor.
Clubul blaugrana se confruntă și cu probleme financiare importante, însă va încerca totuși să obțină un transfer important în următoarea perioadă. Principalele ținte ale catalanilor sunt Erling Haaland și Kylian Mbappe, pentru transferurile cărora se mai luptă și alte cluburi importante din Europa.
Înainte de a începe asaltul asupra celor două staruri de la Borussia Dortmund și PSG, un fost fotbalist de la Barcelona i-a avertizat pe oficialii de pe Camp Nou cu privire la aceste mutări.
Albert Ferrer a declarat că, din punctul său de vedere, nici Mbappe, nici Haaland nu ar reuși să strălucească în tricoul blaugrana, fotbalul din Spania fiind diferit față de cel cu care sunt obișnuiți la actualele lor echipe.
"Cred în continuare că Barcelona se poate lupta pentru trofee chiar și acum. Dar consider că au nevoie de un atacant care să facă diferența. Dacă ne uităm la marile cluburi, majoritatea au un vârf de top care marchează 20 de goluri pe sezon. Ăsta e un lucru care îi lipsește Barcei.
Să vedem cum merge cu Memphis Depay, dar el nu este un număr 9 veritabil. Nu uitați că Barcelona i-a pierdut pe Messi și Suarez în doi ani, asta înseamnă o medie de 50 de goluri pe sezon.
Pentru a putea câștiga trofee au nevoie de un atacant de top, dar trebuie să luăm în considerare că felul în care joacă este unul aparte. Vor avea meeru 70% posesie, iar asta înseamnă că adversarii ei se vor apăra jos și nu vor lăsa niciun spațiu.
Nu spun că Kylian Mbappe sau Erling Haaland nu s-ar putea acomoda, dar e posibil să nu joace în stilul care le convine cel mai mult - să alerge prin spatele fundașilor contra unei linii defensive avansate. Așa că are nevoie de un atacant, dar trebuie să fie atentă la profilul lui, având în vedere aceste circumstanțe și filosofia de joc", a declarat Albert Ferrer, potrivit Mirror.

Barcelona vrea să-i dea o lovitură lui Real Madrid

Real Madrid a încercat în această vară să-l transfere pe Kylian Mbappe, însă mutarea nu s-a concretizat, șefii de pe Santiago Bernabeu nereușind să ajungă la un acord cu cei de la PSG. Potrivit presei din Spania, francezul se află și în atenția celor de la Barcelona, care vor încerca să le dea o lovitură rivalilor în iarnă.
Publicația spaniolă As a anunțat că echipa lui Joan Laporta ar fi pregătită să-i ofere francezului de 22 de ani o primă de instalare mai mare decât cea pe care ar vrea să o plătească madrilenii. Este vorba de un bonus de 90 de milioane de euro, aproape dublu față de cele doar 50 de milioane de euro pregătite de Real.
În plus, Barcelona ar urma să-i propună lui Mbappe un contract cu un salariu anual mai mare decât cel pe care i l-ar fi oferit gruparea blanco, care se ridică la 17 milioane de euro pe sezon.
În acest moment, pare puțin probabil ca starul lui PSG să se lase influențat de sume, ținând cont de faptul că și parizienii i-ar fi făcut mai multe oferte mult mai bune din punct de vedere financiar pentru a-l convinge să-și prelungească înțelegerea, neavând însă succes. Rămâne de văzut ce va alege Mbappe să facă din sezonul 2022/23.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo