Barcelona a debutat în noul sezon de La Liga cu o victorie. Primul meci din campionatul Spaniei după despărțirea de Lionel Messi, cu Real Sociedad, s-a încheiat cu scorul de 4-2, catalanii obținând victoria în urma golurilor marcate de Pique, Braithwaite, care a reușit o dublă, și Sergi Roberto.
Barcelona a început o nouă eră după despărțirea de Lionel Messi, jucătorul care a marcat istoria clubului în ultimii 20 de ani. Catalanii se văd obligați să-și aleagă un nou lider, iar Ronald Koeman trebuie să găsească soluții pentru ca echipa să rămână competitivă. În startul noului sezon de La Liga, Barcelona a arătat bine, părând că jucătorii au contracarat durerea cauzată de plecarea lui Messi la PSG cu multă ambiție și o atitudine potrivită pe teren.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
IERI LA 06:24
Aceștia trebuie să-i convingă pe fani că au de ce să privească optimiști spre viitor. Jurnaliștii publicației catalane Sport au prezentat, după meciul cu Real Sociedad, trei aspecte care le dau încredere suporterilor după despărțirea de Messi.

Schimbul de pase și presiunea

Fanii Barcelonei apreciază atitudinea pe care jucătorii o au pe teren, iar faptul că Barcelona joacă sus, iar mingea circulă rapid le este suporterilor pe plac. În plus, este de apreciat că fotbaliștii au învățat cum să-i conserve energia, reușind în primul meci oficial din campionatul Spaniei 476 de pase și 47 de mingi recuperate.
Catalanii i-au impresionat pe suporteri duminică și prin spiritul ofensiv pe care l-au demonstrat din primul minut, punându-le probleme adversarilor prin dinamică și combativitate.

Strategia de a înscrie

Barcelona a depins în ultimii ani de Lionel Messi, care a dominat statisticile din La Liga prin reușitele sale. Catalanii au încercat acum, încă din prima etapă a campionatului, să le demonstreze suporterilor că vor găsi în continuare cu ușurință drumul spre poarta adversă.
Memphis Depay a avut un rol important în acest sens, remarcându-se atât la meciul cu Real Sociedad, când a trimis mingea perfect în careu, după o lovitură liberă, pentru golul cu capul al lui Pique, cât și în partida sa de debut, cea cu Juventus contând pentru Trofeul Gamper.
De asemenea, referitor la golurile marcate în primele partide după despărțirea de Messi, se pare că Barcelona își face un obicei din a înscrie cu capul, Pique și Braithwaite reușind astfel de goluri, iar Griezmann ratând o ocazie uriașă după ce mingea trimisă de el cu capul a lovit bara.

Noii idoli ai tribunelor

Deși Messi nu va fi uitat deloc ușor, fanii intenționând să-i cânte numele în minutul 10 al fiecărei partide, tribunele își vor găsi și alți idoli. Printre jucătorii care i-au impresionat în acest început de sezon pe suporteri se află Depay, care, în ciuda faptului că abia a ajuns pe Camp Nou, este pe placul fanilor prin ambiția și calitățile pe care le-a demonstrat.
În plus, tribunele au început să-i arate mai multă iubire și lui Gerard Pique, după gestul său de a accepta o reducere a salariului și grație reușitei cu care a deschis scorul în meciul cu Real Sociedad.
Un alt fotbalist foarte îndrăgit de suporterii catalani este tânărul Pedri, apreciat pentru efortul uriaș pe care l-a depus în această vară și care nu-l împiedică să fie alături de echipă încă de la primele minute în campionatul Spaniei.
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14