Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a făcut o primă ofertă pentru un atacant dorit de Xavi! Varianta low-cost a catalanilor

Nicu Savin

Publicat 29/11/2021 la 17:59 GMT+2

Barcelona lucrează deja la viitoarele campanii de achiziții, iar oficialii catalanilor au înaintat deja o ofertă către FC Basel pentru Arthur Cabral, atacantul care a imprsionat în acest sezon și care ar fi un jucător pe măsura posibilităților finaciare ale formației de pe Camp Nou.

FC Basel's Brazilian forward Arthur Cabral (L) and FK Krasnodar's Belarussian defender Alyaksandr Martynovich watch the goal scored by FC Basel's Swiss midfielder Kevin Bua (unseen)

Credit imagine: Getty Images

Barcelona suferă serios în zona ofensivă, iar ieșirea lui Aguero din circuit îi obligă pe catalani să transfere un atacant în perioada de mercato din iarnă. Xavi a întocmit o listă de 10 jucători pe placul său, pe care se află mai mulți atacanți și se pare că oficialii clubului au demarat deja negocierile pentru unul dintre ei.
Este vorba despre Arthur Cabral, brazilianul de 23 de ani al elvețienilor de la FC Basel. Conform publicației Goal din Brazilia, atacantul a fost recomandat de către Deco, fostul jucător al Barcelonei care în prezent este recrutor de talente în Brazilia pentru gruparea blaugrana.
Sursa citată notează că Deco a purtat discuții cu reprezentanții jucătorului și acesta ar fi încântat de un transfer la Barcelona, dar rămâne de văzut dacă cei de la Basel vor accepta oferta. Catalanii oferă 15 milioane de € pentru fotbalist, dar vor să plătească această sumă în 3 tranșe de câte 5 milioane, variantă neagreată de oficialii elvețienilor.
Negocierile cu siguranță vor continua, dar Barcelona trebuie să se grăbească, deoarece și West Ham United este pe urmele lui Cabral. Tranferat de Basel de la Palmeiras în vara anului trecut, Cabral a explodat în prima parte a acestui sezon. În cele 26 de meciuri jucate în toate competițiile, atacantul a marcat 25 de goluri și a dat 8 pase decisive, atrăgând repede atenția marilor echipe din Europa.
Citește și:

Barcelona îl vrea și pe Ferran Torres, dar City cere o sumă imensă

Printre opțiunile Barcelonei pentru întărirea atacului se află și Ferran Torres, fotbalist care prinde rar echipa la Manchester City și care și-ar dori să plece. Englezii nu au primit deocamdată o ofertă oficială, dar par a fi dispuși să se despartă de jucător, Guardiola declarând recent că nu va ține cu forța niciun fotbalist care vrea să părăsească echipa.
Totuși, mutarea este departe de a fi finalizată și probabil nu se va putea face din cauza pretențiilor uriașe pe care le are City. Conform Marca, "cetățenii" vor 70 de milioane de € în schimbul lui Ferran Torres, o sumă aproape imposibil de achitat de Barcelona, ținând cont de problemele financiare ale catalanilor.
City a plătit, în 2020, 23 de milioane de € pentru jucătorul crescut de Valencia, dar valoarea atacantului s-a dublat de când a ajuns pe Etihad, el fiind evaluat la 50 de milioane de € de site-ul de specialitate transfermarkt.com.
Ferran Torres a impresionat în tricoul Valenciei în La Liga, dar după ce a ajuns în Premier League prestațiile sale nu au mai fost la fel de bune. De când a ajuns pe Etihad, Torres a fost mai mult rezervă, dar chiar și așa a prins 43 de partide în tricoul "cetățenilor" , marcând 16 goluri.
Chiar dacă la echipa de club nu a fost în prim plan, Ferran Torres a fost indispensabil pentru Luis Enrique la naționala Spaniei, pentru care a ratat doar 4 meciuri în ultimii doi ani, ultimele două din cauza unei accidentări. În total, Torres a jucat 22 de meciuri pentru "Furia Roja", marcând de 12 ori.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo