Barcelona suferă serios în zona ofensivă, iar ieșirea lui Aguero din circuit îi obligă pe catalani să transfere un atacant în perioada de mercato din iarnă. Xavi a întocmit o listă de 10 jucători pe placul său, pe care se află mai mulți atacanți și se pare că oficialii clubului au demarat deja negocierile pentru unul dintre ei.
Este vorba despre Arthur Cabral, brazilianul de 23 de ani al elvețienilor de la FC Basel. Conform publicației Goal din Brazilia, atacantul a fost recomandat de către Deco, fostul jucător al Barcelonei care în prezent este recrutor de talente în Brazilia pentru gruparea blaugrana.
Sursa citată notează că Deco a purtat discuții cu reprezentanții jucătorului și acesta ar fi încântat de un transfer la Barcelona, dar rămâne de văzut dacă cei de la Basel vor accepta oferta. Catalanii oferă 15 milioane de € pentru fotbalist, dar vor să plătească această sumă în 3 tranșe de câte 5 milioane, variantă neagreată de oficialii elvețienilor.
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
ACUM 2 ORE
Negocierile cu siguranță vor continua, dar Barcelona trebuie să se grăbească, deoarece și West Ham United este pe urmele lui Cabral. Tranferat de Basel de la Palmeiras în vara anului trecut, Cabral a explodat în prima parte a acestui sezon. În cele 26 de meciuri jucate în toate competițiile, atacantul a marcat 25 de goluri și a dat 8 pase decisive, atrăgând repede atenția marilor echipe din Europa.
Citește și:

Barcelona îl vrea și pe Ferran Torres, dar City cere o sumă imensă

Printre opțiunile Barcelonei pentru întărirea atacului se află și Ferran Torres, fotbalist care prinde rar echipa la Manchester City și care și-ar dori să plece. Englezii nu au primit deocamdată o ofertă oficială, dar par a fi dispuși să se despartă de jucător, Guardiola declarând recent că nu va ține cu forța niciun fotbalist care vrea să părăsească echipa.
Totuși, mutarea este departe de a fi finalizată și probabil nu se va putea face din cauza pretențiilor uriașe pe care le are City. Conform Marca, "cetățenii" vor 70 de milioane de € în schimbul lui Ferran Torres, o sumă aproape imposibil de achitat de Barcelona, ținând cont de problemele financiare ale catalanilor.
City a plătit, în 2020, 23 de milioane de € pentru jucătorul crescut de Valencia, dar valoarea atacantului s-a dublat de când a ajuns pe Etihad, el fiind evaluat la 50 de milioane de € de site-ul de specialitate transfermarkt.com.
Ferran Torres a impresionat în tricoul Valenciei în La Liga, dar după ce a ajuns în Premier League prestațiile sale nu au mai fost la fel de bune. De când a ajuns pe Etihad, Torres a fost mai mult rezervă, dar chiar și așa a prins 43 de partide în tricoul "cetățenilor" , marcând 16 goluri.
Chiar dacă la echipa de club nu a fost în prim plan, Ferran Torres a fost indispensabil pentru Luis Enrique la naționala Spaniei, pentru care a ratat doar 4 meciuri în ultimii doi ani, ultimele două din cauza unei accidentări. În total, Torres a jucat 22 de meciuri pentru "Furia Roja", marcând de 12 ori.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 3 ORE
Liga
Un fost jucător al Barcelonei, declarații sincere: "Nu-mi păsa că eram rezervă! Am devenit milionar"
IERI LA 07:58