Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a intrat în febra derby-ului cu Real Madrid! Coregrafia spectaculoasă pregătită de catalani

Romeo Ene

Actualizat 23/10/2021 la 15:55 GMT+3

Barcelona – Real Madrid se joacă duminică, începând cu ora 17:15, iar catalanii se pregătesc deja de primul "El Clasico" din acest sezon, primul în care nu se vor putea baza pe Lionel Messi, plecat la PSG în această vară.

Das Camp Nou darf wieder voll ausgelastet werden

Credit imagine: Getty Images

Barcelona a anunțat coregrafia pregătită înainte de marele meci, un mozaic spectaculos, deja celebru la derby-urile dintre Barcelona și Real Madrid.
Ținând cont că anul trecut pandemia de coronavirus a împiedicat accesul suporterilor pe stadioanele din Spania, acum aceștia se vor putea bucura de partidă, cât și de coregrafie.
Cele două formații sunt apropiate ca număr de puncte, însă despărțite de 4 poziții în clasament. Real Madrid se află pe locul 3, cu 17 puncte, în timp ce Barcelona este pe 7, cu 15 puncte, după un început ezitant de sezon sub comanda lui Ronald Koeman.

Ce coregrafie va avea Barcelona

Ca la fiecare derby cu Real Madrid, stadionul va fi acoperit în culorile clubului, roșu și albastru. Cu galben, va fi scris mesajul "Som-hi Culers", care tradus înseamnă Haideți culers, iar la tribuna a II-a se va putea observa o poză cu fotbaliștii Barcelonei, însoțită de mesajul "Barca, arai sempre", care tradus înseamnă Barca, acum și pentru totdeauna.
Ultimele 3 dueluri au fost câștigate de Real Madrid, care a câștigat pe terenul lui Shakhtar în grupele UEFA Champions League, scor 5-0. De cealaltă parte, trupa lui Koeman a învins-o pe Dinamo Kiev, scor 1-0, în aceeași competiție.
Ultimul "El Clasico" disputat cu spectatori a fost în noiembrie 2019, tot pe Camp Nou, și s-a terminat 0-0.

Fati și-a prelungit contractul înainte de "El Clasico"

Un produs al academiei La Masia, acolo unde a trecut prin toate grupele de copii și juniori începând cu anul 2012, Ansu Fati a semnat un contract valabil până în 2027 cu gruparea de pe Camp Nou. La fel ca Pedri, un alt puști minune al Barcelonei, care și-a prelungit de curând contractul, catalanii i-au pus fotbalistului de 18 ani o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.
Spaniolii au scris că Fati a refuzat oferte de peste două ori mai mari pentru a semna cu Barcelona, în ciuda sfaturilor impresarului Jorge Mendes, care era deja în contact cu formații mari din Europa.
Totuși, s-a aflat și valoarea contractului lui Fati. El va câștiga 50 de milioane de euro brut, în următorii 5 ani de contract.
După anunțul oficial al prelungirii contractuale semnate de Ansu Fati, presa din Spania a dezvăluit că Joan Laporta s-a grăbit să-i convingă pe reprezentanții fotbalistului să ajungă la un acord pentru că pe urmele decarului se aflau 3 echipe importante din Europa.
Potrivit jurnaliștilor de la Cope, Fati era dorit de Liverpool, Manchester United și PSG, toate cele trei cluburi făcându-i oferte mult mai bune din punct de vedere financiar decât Barcelona.
Program Premier League, etapa 8 - Eurosport 2021/2022
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo