Barcelona era mare favorită în deplasarea de la Elche, mai ales după demonstrațiile de forță oferite de echipa lui Xavi în ultimele săptămâni. Partida de Estadio Manuel Martínez Valero a fost însă mai complicată decât era de așteptat pentru catalani.
Dembele și De Jong au ratat două ocazii bune în prima parte a meciului, dar șuturile acestora au fost blocate cu ușurință. Pe fondul unei dominării cvasitotale a catalanilor, Elche a dat lovitura în finalul primei reprize. Fidel a luat o acțiune pe cont propriu și l-a învins pe Ter Stegen cu un șut excelent plasat.
Citește și:
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
22/05/2022 LA 21:51

Elche - Barcelona 1-2 | Catalanii au legat 3 victorii în La Liga pentru prima dată în acest sezon

Repriza a 2-a a fost u cursă continuă a oaspeților după egalare. După o ratare mare în minutul 52, Ferran Torres a făcut 1-1 în minutul 61, reluând în poartă un șut ratat al lui Jordi Alba. Barcelona a continuat să atace, dar același Ferran Torres a ratat cu nonșalanță alte două ocazii de gol.
În minutul 82, Depay a încercat un dribling în careu, dar un fundaș de la Elche a trimis în corner. Catalanii auprotestat vehement, cerând penalty, iar centralul s-a conformat după ce a consultat reluările. Depay a trimis imparabil și catalanii au trecut în avantaj.
Finalul a fost unul încins, cu gazdele atacând cu toate liniile, dar tabela nu a mai fost modificată și Barcelona a obținut cele 3 puncte. Acest succes marchează și o premieră pentru catalani în această stagiune și anume că este prima dată când echipa lui Xavi leagă 3 victorii consecutive în campionat.
În urma acestui rezultat, Barcelona a urcat pe locul 3 în La Liga, acumulând 48 de puncte, cu 7 mai puțin decât Sevilla și cu 14 mai puțin decâtliderul Real Madrid, cu mențiunea că formația lui Xavi are și un meci în minus.
Pentru Barcelona urmează manșa tur cu Galatasaray din optimile Europa League, după care catalanii vor primi vizita Osasunei în etapa a 28-a din La Liga.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21