Enes Sali a debutat în această seară în tricoul echipei naționale, Mirel Rădoi trimițându-l pe teren în minutul 82 al partidei cu Liechtenstein, în locul lui Andrei Ivan. Puștiul celor de la Farul a devenit, astfel, cel mai tânăr fotbalist din istorie care debutează la prima reprezentativă a României, la numai 15 ani, 8 luni și 22 de zile.
Performanța mijlocașului a fost apreciată și de către cei de la academia de fotbal a Barcelonei, unde Enes Sali a petrecut un sezon. Oficialii catalanilor i-au dedicat un articol postat pe site-ul academiei, în care au amintit de faptul că puștiul antrenat în prezent de Gică Hagi a jucat alături de Sergi Roberto și a fost pregătit de Pau Casassa în sezonul 2015/16.
"Născut la Toronto, Enes Sali a atras atenția antrenorilor de la Barça Academy Camp în iarna lui 2014, când el avea doar 8 ani. Familia s-a mutat la Barcelona apoi, după ce părinții și-au găsit de lucru, iar Enes a fost înscris la Barça Escola Barcelona pentru sezonul 2015/16, în care a jucat alături de Sergi Roberto, avându-l ca antrenor pe Pau Casassa, cel care este actualmente coordonator tehnic al Academiei pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, și a participat la antrenamente cu echipele de juniori de la La Masia", se arată pe site-ul academiei Barcelonei.
Cupa Mondială FIFA
Victoriile Argentinei de la Cupa Mondială, sărbătorite în fosta casă a lui Maradona
ACUM 15 ORE

Enes Sali, lăudat de marile publicații internaționale

După debutul la echipa națională a României, ibericii de la Marca i-au dedicat un material lui Enes Sali. Ulterior, italienii de la TuttoMercatoWeb au scris și ei la superlativ despre puștiul de la Farul, precizând că mijlocașul s-a antrenat o perioadă alături de Lionel Messi.
"A juca fotbal profesionist la vârsta de 15 ani este destul de absurd, dar a juca la nivel internațional la seniori este cu atât mai mult. Enes Sali, un copil minune în vârstă de 15 ani, a jucat duminică pentru România în meciul cu Liechstenstein, bifând astfel prima selecție internațională.
Când Sali a marcat pentru Farul Constanța, antrenat de legendarul Gheorghe Hagi, în septembrie, a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat în campionatul românesc. Și acum deține recordul de a fi cel mai tânăr jucător european care a participat la un meci internațional oficial, depășindu-l pe Martin Odegaard.
Mijlocașul ofensiv are o tehnică, o schimbare de ritm și un fel de a conduce mingea care îi permit să elimine cu ușurință adversarul și să concretizeze acțiunea. Enes Sali s-a născut în februarie 2006 la Toronto, Canada, și a petrecut un timp la academia La Masia din Barcelona, ​​unde s-a antrenat alături de idolul său, Lionel Messi", au notat jurnaliștii italieni.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
ACUM 15 ORE
Cupa Mondială FIFA
Edi Iordănescu a dezvăluit cu cine ține la Mondial! Selecționerul l-a taxat pe Cristiano Ronaldo
IERI LA 10:21