Barcelona trebuie să facă unele modificări în lot, Xavi dorindu-și mai mulți jucători importanți cu care să se poată lupta pentru trofee. Printre alții, catalanii îi vor pe Erling Haaland, Karim Adeyemi sau Ferran Torres, iar pentru a putea face cel puțin unul dintre aceste transferuri, Barcelona va trebui să renunțe la câțiva jucători, clubul confruntându-se cu mari probleme financiare.
Potrivit presei din Spania, Joan Laporta a pus un nume nou pe lista plecărilor. Este vorba despre Ronald Araujo, fotbalist care îi este pe plac lui Xavi, antrenorul folosindu-l în toate cele trei meciuri disputate după sosirea sa pe banca tehnică a echipei.
Catalanii sunt convinși că prestațiile bune ale lui Araujo vor continua, fiind siguri că fundașul va fi un jucător important în planurile lui Xavi, lucru care va duce la creșterea valorii sale de piață. Astfel, conform jurnaliștilor de la El Nacional, șefii Barcelonei ar fi dispuși să-l sacrifice pe fundașul de 22 de ani care este dorit în Premier League.
Liga
Fotbalistul dorit de 3 cluburi din Anglia pune condiții pentru a-și prelungi contractul cu Barcelona
IERI LA 08:09
Joan Laporta vrea să obțină în schimbul lui cel puțin 60 de milioane de euro. Fotbalistul uruguayan, cotat de site-ul transfermarkt.com la 25 de milioane de euro, mai are contract cu Barcelona până în 2023, iar în contractul său are o clauză de reziliere de 200 de milioane de euro. Plecarea lui de pe Camp Nou ar putea avea loc vara viitoare, în funcție de ofertele pe care catalanii le vor primi.
Citește și:

Barcelona, ultimatum pentru Dembele

Ousmane Dembele mai are contract cu Barcelona până la finalul acestei stagiuni și, chiar dacă oficialii catalanilor au încercat să-i ofere o prelungire, fotbalistul nu a semnat încă nimic, încercând să le distragă atenția șefilor de la negocieri. Presa din Spania a scris că atacantul în vârstă de 24 de ani nu este mulțumit de condițiile de pe Camp Nou, dorindu-și un salariu mai mare.
Recent, jurnaliștii de la Mundo Deportivo au notat că șefii clubului blaugrana i-au dat un ultimatum lui Dembele pentru a lua o decizie asupra viitorului său. Fotbalistul mai are timp doar până pe 15 decembrie pentru a-i anunța dacă vrea să-și prelungească sau nu contractul cu Barcelona.
Conform sursei citate, catalanii i-au făcut o ofertă atractivă francezului, cu care vor să semneze pentru încă cel puțin 3 ani. Dacă nu-și va prelungi contractul, Dembele va putea semna cu orice echipă își dorește de la 1 ianuarie, urmând a i se alătura acesteia la finalul actualei stagiuni, din postura de jucător liber de contract.
Ousmane Dembele, fotbalistul pentru care Barcelona a plătit 135 de milioane de euro în 2017, când l-a transferat de la Borussia Dortmund, este unul dintre jucătorii doriți în Premier League de noii șefi ai celor de la Newcastle. Francezul s-ar afla, însă, și în atenția celor de la PSG, Nasser Al-Khelaifi considerând că jucătorul Barcelonei este o variantă bună pentru a-i lua locul lui Mbappe.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Liga
Barcelona are de unde alege! Nume uriașe pe lista interminabilă de jucători oferiți lui Xavi
19/01/2022 LA 10:56
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
19/01/2022 LA 10:14