Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, dispusă să renunțe la banii pentru Griezmann! Cine este fotbalistul pe care Xavi îl vrea la schimb

Bianca Dumitru

Actualizat 25/02/2022 la 17:51 GMT+2

Barcelona luptă în această perioadă pentru ca în sezonul următor să revină în Champions League. Catalanii vor ca în vară să se întărească pentru a face o figură frumoasă în stagiunea 2022/23, iar una dintre țintele clubului blaugrana este Saul Niguez.

Xavi vrea încă 3 fotbaliști din Premier League la Barcelona

Credit imagine: Eurosport

Oficialii Barcelonei își pregătesc în această perioadă lista de transferuri pentru fereastra de mercato din vară, atunci când vor încerca să-i întărească lotul lui Xavi pentru ca din sezonul următor să se poată lupta pentru cele mai importante trofee.
Potrivit jurnaliștilor publicației catalane Sport, șefii de pe Camp Nou au pus ochii pe Saul Niguez, mijlocașul care este împrumutat în această stagiune de la Ateltico Madrid la Chelsea. Fotbalistul nu s-a adaptat în echipa lui Thomas Tuchel, pentru care a prins foarte puține minute, iar în vară ar urma să se întoarcă pe Wanda Metropolitano.
Xavi consideră că Saul, care mai are contract cu formația lui Diego Simeone până în 2026, va putea aduce un plus de putere și experiență la Barcelona, fiind văzut drept un înlocuitor potrivit pentru Sergio Busquets, care se află în ultimii ani ai carierei sale.
Catalanii ar fi vrut să îl transfere pe Niguez și vara trecută, dar atunci fotbalistul a optat pentru o mutare în Premier League. Acum transferul pe Camp Nou are șanse bune să se realizeze.
Cei de la Atletico Madrid vor să-l aducă definitiv pe Wanda pe Antoine Griezmann, care este împrumutat până la finalul acestui sezon. În schimbul francezului Barcelona cere 40 de milioane de euro, dar conform sursei citate, cele două cluburi au discutat și despre posibilitatea unui schimb de jucători, operațiune în care ar urma să fie implicat Saul.
După experiența mai puțin plăcută la Chelsea, fotbalistul de 27 de ani, cotat de site-ul transfermarkt.com la 35 de milioane de euro, ar fi interesat de mutarea pe Camp Nou, dorindu-și să lucreze sub comanda lui Xavi.
Citește și:

Barcelona, favorită la câștigarea Europa League

Barcelona a câștigat pe terenul celor de la Napoli cu 4-2, în manșa retur a play-off-ului Europa League, și a obținut calificarea în optimile de finală ale competiției, unde va înfrunta Galatasaray. Formația lui Xavi a arătat excelent, dovedind încă o dată că transferurile lui Ferran Torres, Aubameyang și Adama Traore au fost extrem de inspirate pentru ofensiva blaugrana.
În contextul în care Barcelona nu e sigură 100% pe locul de Champions League din La Liga, bătălia pentru locurile 3-4 urmând să fie una pe muchie de cuțit, formația blaugrana va trata cu maximă seriozitate Europa League. Pentru că, dacă va triumfa în această competiție, va avea garantat locul de Champions League pentru stagiunea viitoare. În consecință, bookmakerii o văd în acest moment pe formația lui Xavi principala favorită să câștiga UEL.
Spania a devenit în ultimii 20 de ani o specialistă a Europa League, în 11 rânduri formațiile din La Liga câștigând competiția. Cea mai titrată echipă din istoria UEL este Sevilla, care a cucerit 6 trofee, astfel că andaluzii sunt văzuți de specialiști cu a doua șansă.
Trupa lui Lopetegui probabil va avea un final de sezon liniștit în campionat, în contextul în care e puțin probabil să poată lupta cu șanse pentru titlu. Locul doi în La Liga e ca și acontat, astfel că Rakitic&co se pot concentra pe competiția preferată.
Cum arată cotele pentru câștigarea Europa League:
  • Barcelona - 4
  • Sevilla - 5
  • Atalanta - 8
  • Leipzig - 8
  • West Ham - 12
  • Porto - 12
  • Leverkusen - 16
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo