Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, favorită să câștige duelul cu Real Madrid pentru un fotbalist care rămâne liber de contract în 2022

Bianca Dumitru

Publicat 12/12/2021 la 09:46 GMT+2

Barcelona și Real Madrid se vor duela în 2022 pentru transferurile unor fotbaliști care rămân liberi de contract. Dacă echipa lui Perez are șanse foarte mari de a-l convinge pe Mbappe să semneze, catalanii au un avantaj în lupta pentru Franck Kessie.

Der FC Barcelona hat am Samstag den ersten Auswärtssieg der Saison gefeiert

Credit imagine: Getty Images

Barcelona și Real Madrid vor încerca, în 2022, să obțină transferurile mai multor fotbaliști importanți de pe continent, ambele echipe având nevoie de întăriri în anumite zone. Cele două cluburi țintesc jucători care vor rămâne liberi de contract la finalul acestui sezon, 'galacticii' fiind de pildă cu ochii pe Kylian Mbappe, Paul Pogba, Antonio Rudiger și Franck Kessie.
Acesta din urmă, care își va încheia contractul cu AC Milan la sfârșitul lunii iunie 2022, se află și în atenția Barcelonei, care se pare că este favorită să-i obțină transferul. Dacă Real Madrid este într-o proporție uriașă clubul cu care va semna Mbappe după expirarea contractului cu PSG, catalanii ar putea să le dea o lovitură rivalilor, transferându-l pe Kessie.
Potrivit publicației El Nacional, mijlocașul preferă o mutare pe Camp Nou, considerând că are șanse mai mari să evolueze în echipa lui Xavi decât ar face-o la Real, unde ar trebui să se lupte pentru un loc în primul 11 cu Toni Kroos, Luka Modric, Fede Valverde, Casemiro și Camavinga.
Deși au câțiva tineri interesanți pe linia de mijloc, catalanii ar avea nevoie de un jucător mai experimentat. Vara trecută, Barcelona și-ar fi dorit să-l transfere pe Georginio Wijnaldum, cu care ajunsese la un acord de principiu, însă olandezul a semnat în cele din urmă cu PSG.
Pe urmele lui Kessie se mai află și cluburi din Premier League, printre care se remarcă Manchester United, dar conform sursei citate ivorianul de 24 de ani nu este tentat să meargă în Anglia. Mai mult, fotbalistul cotat de site-ul transfermarkt.com la 55 de milioane de euro ar fi dispus să accepte un salariu mai mic doar pentru garanția de a prinde multe minute pe teren.
Citește și:

"PLANUL DE URGENȚĂ" AL BARCELONEI PENTRU A SCHIMBA FAȚA ECHIPEI ÎN 2022

Barcelona traversează cel mai slab sezon din ultimii 18 ani în La Liga, iar pe plan european a ratat calificarea în primăvara Champions League. Moștenirea lăsată de Bartomeu, fostul președinte al clubului, e grea, iar Joan Laporta încearcă să salveze ce mai poate fi salvat la un club aflat pe buza prăpastiei.
Potrivit jurnaliștilor de la publicația catalană Sport, reprezentanții catalanilor au conceput un "plan de urgență" prin care vor să întărească echipa astfel încât Xavi să poată încheia sezonul pe unul dintre primele 4 locuri ale clasamentului din La Liga.
Oficialii clubului blaugrana i-au identificat pe cei doi jucători considerați esențiali pentru îndeplinirea obiectivului. Este vorba despre atacanții Ferran Torres și Edinson Cavani, cu primul ajungând deja la un acord, în timp ce jucătorul lui Manchester United va fi contactat în zilele următoare pentru negocieri.
Este evident că Barcelona are nevoie de întăriri în plan ofensiv, catalanii nemaiputând conta pe Sergio Aguero, Ansu Fati, ale cărui probleme sunt mai grave decât se credea inițial, și Memphis Depay, accidentat în meciul cu Bayern Munchen. Aceștia din urmă sunt așteptați să revină în luna ianuarie.
Pentru ca cei doi atacanți din Premier League să poată fi transferați, Barcelona se va despărți în următoarele săptămâni de Philippe Coutinho și Samuel Umtiti, doi jucători care au salarii prea mari comparativ cu ceea ce reușesc pe teren. În plus, Xavi este dispus să renunțe și la alți jucători cu nume din lotul catalanilor, pentru a putea să își aducă fotbaliștii doriți.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo