Oficialii Barcelonei și Ousmane Dembele nu au ajuns la un acord pentru prelungirea contractului, iar francezul va pleca de pe Camp Nou, fie în vară, când îi expiră înțelegerea, fie acum, în perioada de mercato din această iarnă.
Catalanii i-au găsit deja și un înlocuitor lui Dembele. Este vorba despre Adama Traore, fotbalistul legitimat în prezent la Wolverhampton. Atacantul de 25 de ani și-ar dori să revină în Spania, la clubul la care s-a format, iar agentul său, Jorge Mendes, a discutat deja cu oficialii de pe Camp Nou.
Adama Traore, cotat de site-ul transfermarkt.com la 28 de milioane de euro, mai are contract cu Wolves până în vara anului 2023, iar pe urmele sale se află și Tottenham, urmând a-și alege o destinație la finalul acestui sezon. Barcelona este favorită, Xavi cunoscându-l bine pe fotbalistul care ar aduce un plus echipei.
Fotbal
LIVE BLOG Mercato 2022 | Primele mutări importante ale acestei veri! Cu cine s-a înțeles Liverpool
ACUM 5 ORE
Englezii ar vrea în schimbul lui Traore circa 20 de milioane de euro, însă suma este negociabilă, iar posibilul transfer definitiv al lui Trincao în Premier League ar putea conta enorm. Portughezul a fost împrumutat de catalani în Anglia până la finalul acestui sezon, integrându-se foarte bine în echipa lui Bruno Lage.
În contractul lui Trincao există o opțiune de cumpărare definitivă de aproximativ 30 de milioane de euro, iar activarea acesteia ar putea ajuta la realizarea transferului lui Traore.
Citește și:

Xavi se simte trădat de Dembele

În această perioadă, Dembele își negociază prelungirea contractului cu Barcelona, însă a refuzat cea mai recentă propunere a catalanilor. Din acest motiv, Xavi se simte trădat de jucător și îl acuză pe agentul acestuia că l-a influențat pe francez în luarea deciziei.
Conform cotidianului spaniol AS, antrenorul nu ar vrea să nu se folosească de serviciile lui Dembele, dar, ținând cont de contextul actual, și-ar dori ca acesta să plece de la echipă încă din această perioadă de transferuri.
Xavi, care a fost un ferm susținător al extremei franceze de când a venit la club, a avut mai multe întâlniri cu Dembele pe parcursul acestor două luni în care a discutat despre viitorul jucătorului, iar acum se simte dezamăgit de acesta. Tehnicianul se simte trădat și consideră că jucătorul are parte de un mediu foarte toxic, mai ales de un agent care a demonstrat că se gândește foarte puțin la beneficiile sportive ale clientului său și foarte mult la buzunarul lui.
În niciun caz, antrenorul nu îl va lăsa pe Ousmane în tribune timp de șase luni, deși este conștient că cea mai bună soluție, date fiind circumstanțele, este ca acesta să plece în luna ianuarie. În primul rând, pentru că ar elibera cheltuielile salariale și le-ar permite catalanilor să-și recalculeze strategia și, în al doilea rând, pentru că ar fi foarte greu de gestionat situația sportivă a francezului, mai ales având în vedere primirea nefavorabilă pe care ar avea-o pe Camp Nou, unde ar fi huiduit la fiecare minge atinsă.
În acest moment, antrenorul este în favoarea plecării francezului în luna ianuarie, nedorind ca situația jucătorului să se înrăutățească în următoarele luni.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
20/05/2022 LA 07:40
Premier League
3 cluburi din Premier League, pe urmele unui jucător de la Barcelona! Cine a demarat discuțiile
19/05/2022 LA 07:21