Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona i-a găsit înlocuitor lui Coutinho în China! Cine e fotbalistul dorit pe Camp Nou

Bianca Dumitru

Actualizat 11/01/2022 la 10:04 GMT+2

Barcelona l-a trimis în această iarnă pe Coutinho la Aston Villa, sub formă de împrumut. Xavi îi caută acum un înlocuitor și a pus ochii, potrivit presei din Spania, pe jucătorul lui Shanghai Port, Oscar.

Oscar, Hulk, Arnautovic (Shanghai Port)

Credit imagine: Getty Images

Barcelona s-a despărțit în această iarnă de Philippe Coutinho, pe care l-a împrumutat până la finalul sezonului la Aston Villa. Xavi i-a găsit deja un înlocuitor. Potrivit publicației spaniole As, oficialii catalanilor au pus ochii pe Oscar, brazilianul care este legitimat la Shanghai Port.
Fotbalistul în vârstă de 30 de ani a ajuns în China în 2017, când a fost transferat de la Chelsea pentru 60 de milioane de euro. Mijlocașul mai are contract cu chinezii până în noiembrie 2024, iar șefii de pe Camp Nou sunt conștienți că mutarea nu va fi ușor de realizat.
Directorul sportiv al Barcelonei, Mateu Alemany, ar fi pus la cale un plan prin care să-i obțină transferul în această iarnă, mizând și pe faptul că fotbalistul câștigă doar 2,5 milioane de euro pe an în China, din cauza plafonului salarial impus.
Brazilianul, cotat de site-ul transfermarkt.com la 18 milioane de euro, a reușit în tricoul celor de la Shanghai 50 de goluri și 93 de pase decisive în 150 de partide. De-a lungul carierei, Oscar a mai evoluat doar la Sao Paulo și la Sport Club Internacional.
Oscar (Shanghai Port)
Citește și:

Transferul lui Morata la Barcelona, blocat de PSG

Xavi este conștient că are nevoie de întăriri și nu a renunțat la ideea de a-l transfera pe Alvaro Morata. Revenirea acestuia în La Liga este, însă, îngreunată de faptul că Juventus nu vrea să-i dea drumul până când nu va reuși să-i aducă un înlocuitor.
Iar cel pe care italienii îl vor este Mauro Icardi, despre care presa internațională a scris în această iarnă că ar putea pleca de la PSG. Oficialii parizienilor nu sunt, însă, deocamdată hotărâți să renunțe la argentinian în condițiile în care Neymar este accidentat și ar putea rata duelul cu Real Madrid din optimile Champions League.
Mai mult, șefii de pe Parc des Princes au pus câteva condiții pentru a se despărți de Icardi. Potrivit Calcio Mercato, cei de la PSG nu au reușit să ajungă până acum la un acord cu oficialii lui Juventus din cauza unei clauze din contract. Italienii l-ar vrea pe Icardi sub formă de împrumut până la finalul acestui sezon, în timp ce francezii își doresc să includă în înțelegere obligativitatea de cumpărare definitivă în vara acestui an.
Transferul lui Icardi în Serie A ar putea avea totuși loc, parizienii fiind conștienți că trebuie să renunțe la una dintre vedetele echipei pentru a-și echilibra bugetele. Barcelona urmărește îndeaproape situația argentinianului, așteptând ca lui Morata să îi fie permisă ulterior mutarea pe Camp Nou.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo