FC Barcelona a intrat într-o nouă eră odată cu numirea lui Xavi pe banca tehnică. Tinerii promițători din cadrul echipei vor forma coloana vertebrală a catalanilor în perioada următoare, dar noul antrenor își dorește și câțiva jucători noi, care să aducă un echilibru.
Revenirea lui Dani Alves a fost doar un prim pas, urmând ca în perioada de mercato din iarnă să se încerce câteva transferuri care să aibă un impact imediat în echipă. Printre principalii vizați este și Raheem Sterling, care nu mai prinde echipa la City și își dorește să plece, o mutare pe Camp Nou fiindu-i pe plac.
City este de asemenea dispusă la negocieri, astfel că tranzacție ar avea toate șansele să se facă. Problema intervine însă la bani, deocarece Barcelona are mari probleme financiare și nu-și permite să risipească niciun cent.
Liga
Xavi a pregătit o listă cu 10 transferuri pe care și le dorește la Barcelona în următoarele luni
28/11/2021 LA 16:46
Citește și:

Barcelona pune condiții clare pentru transferul lui Sterling

În primul rând, catalanii preferă varianta unui împrumut cu opțiune de cumpărare la finalul sezonului. Conform sport.es, pretențiile Barcelonei ar fi însă și mai mari. Mai exact, oficialii vor ca acea opțiune de cumpărare definitivă a lui Sterling să nu fie obligatorie. Astfel, dacă englezul nu va da randamentul dorit, Barcelona va avea posibilitatea să renunțe la un transfer definitiv.
Sursa citată notează că valoarea totală a tranzacției s-ar ridica la 50 de milioane de €, bani pe care însă City îi va primi abia la vară și numai dacă Barcelona va dori cu adevărat să-l ia definitiv pe Sterling. Rămâne de văzut dacă șefii de pe Etihad și jucătorul vor agrea această variantă.
Sterling a fost crescut în academia lui Liverpool și a devenit o stea a fotbalului englez în cei 3 ani petrecuți la echipa mare a "cormoranilor" (2012-105). Apoi a venit transferul la City, iar pe Etihad atacantul și-a continuat ascensiunea contribuind esențial la cele 3 titluri în Premier League câștigate de "cetățeni" în ultimii 6 ani. De când a ajuns pe Etihad, Sterling a jucat 307 meciuri și a marcat 116 goluri în toate competițiile, oferind și 89 de pase decisive.
În acest sezon, Sterling a bifat doar 15 apariții pentru campioana Angliei (6 ca titular) și a marcat doar de două ori.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga Campionilor UEFA
"O noapte minunată! Am fost geniali!" Guardiola, extrem de fericit după victoria cu PSG
24/11/2021 LA 23:03
Liga Campionilor UEFA
LIVE BLOG Champions League | City a învins-o pe PSG, Milan a trimis-o pe Atletico pe ultimul loc!
24/11/2021 LA 13:09