Barcelona se pregătește pentru noul sezon și vrea să intre din nou cu șanse reale în lupta pentru titlu, dar și pentru trofeul UEFA Champions League. Clubul condus de Laporta s-a mișcat foarte bine pe piața transferurilor și a adus jucători de la echipe de top din Europa.
Conducătorul clubului catalan a vorbit despre situația clubului său și despre campania de transferuri realizată, într-un interviu acordat lui Hristo Stoichkov, una dintre legendele Barcelonei:
"Visul meu este ca Barca să ajungă o referință mondială din nou și lucrăm la asta. Dacă situația economică nu își va reveni va fi foarte dificil. Realizăm asta, dar trebuie să muncim și mai mult. Fotbalul nu așteaptă.
Liga
Barcelona vrea neapărat un fundaș dreapta! Asalt pentru un jucător de la o rivală din La Liga
ACUM 9 ORE
Trebuie să o facem acum. Cu Dembele, Raphinha, Lewandowski, Kessie, Auba, Ferran. Cred că Mateu Alemany [negociatorul de contracte] și Jordi Cryuff [evaluatorul sportiv al țintelor] fac o treabă foarte bună.
Sunt relaxat în privința pârghiilor și a semnăturilor. Vrem să facem o echipă competitivă, să îi dam lui Xavi uneltele pentru a avea o echipă bună și cred că suntem pe drumul cel bun", a declarat Laporta, citat de Marca.
Citește și:

Barcelona vrea să aducă fundași

Patronul clubului blaugrana a vorbit în continuare despre ce jucători vrea să aducă în continuare la club, iar răspunsul lui Laporta a fost unul ferm:"Acum este timpul să lucrăm la defensivă. Xavi ne-a atras atenția asupra unei serii de jucători și sper că fanii catalani vor mai avea câteva bucurii. Am concurat cu echipe precum PSG și Chelsea pentru semnătura lui Robert și a vrut să vină aici."
Laporta a lăudat aducerea lui Lewandowski la club și crede că în prezent Barcelona este acoperită în compartimentul ofensiv: "Barca are nevoie de un atacant care marchează, incisiv, ca orice altă echipă. Robert este o mașinărie.
A primit Gheata de Aur de multe ori. Garantează goluri și orice echipă foarte bună are nevoie de un atacant care garantează goluri. Cu el, cu Ansu, cu Auba, avem goluri garantate."
Barcelona va zbura în Statele Unite ale Americii pentru a desfășura un turneu de pregătire, în cadrul căruia va întâlni echipe precum Inter Miami, Real Madrid sau Juventus.
Liga
FC Barcelona, asalt pentru Bernardo Silva! Ce jucători e dispus să sacrifice Xavi pentru portughez
ACUM 16 ORE
Liga
Barcelona pregătește noi transferuri chiar dacă nu l-a înregistrat pe Kounde! Situație incredibilă
14/08/2022 LA 12:48