Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona - Real Madrid | Ansu Fati vs Vincius Junior, duelul noii generații din fotbalul spaniol

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 24/10/2021 la 09:30 GMT+3

După generațiile de succes pe care cele două formații le-au avut în deceniul trecut, pentru Barcelona și Real Madrid urmează o nouă etapă. În prezent, cele două mari puteri ale Spaniei se află într-o perioadă de reconstrucție, perioadă în care sunt promovați mulți tineri, tineri pe care îi vom vedea în acțiune duminică, într-un nou capitol al derby-ului "El Clasico".

Barcelona-Real Madrid

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Radu Florea
Dacă în perioada 2006-2015 Barcelona a reușit să cucerească 4 Ligi ale Campionilor, dominând echipele europene prin stilul de joc practicat și prin fobaliștii pe care i-a avut, fotbaliști precum Messi, Ronaldinho, Xavi, Iniesta, Henry, Eto’o, David Villa sau Dani Alves, în perioada 2016-2018 a venit rândul lui Real Madrid să domine cea mai importantă competiție din lume, reușind o performanță unică în acei ani de grație, cucerind trei trofee Champions League la rând. În prezent, doar câțiva fotbaliști ai acelor ani de succes au mai rămas în La Liga, restul retrăgându-se din activitate ori plecând în campionate mai slabe, Guardiola, Zidane și Luis Enrique parăsind și ei echipele pe care le-au condus spre marile performanțe.

Barcelona - Real Madrid | Promovarea tinerelor talente în vederea construirii următoarelor generații de succes

Sezonul trecut, catalanii l-au pierdut pe Luis Suarez la Atletico Madrid, Messi rămânând unicul superstar din echipa Barcelonei. Din cauza puținelor opțiuni avute la dispoziție, Barcelona s-a văzut nevoită să promoveze mulți jucători tineri în vederea construirii unei noi viitoare generații. După ce Ansu Fati a fost promovat în urmă cu două sezoane și s-a anunțat ca un potențial mare star al acestui sport, a venit rândul lui Pedri să fie ultimul mare pariu al academiei La Masia.
picture

Barcelona - Real Madrid | Declarații care au aprins El Clasico de-a lungul timpului

Sezonul precedent, la vârsta de doar 17 ani, mijlocașul spaniol a arătat o consistență ieșită din comun pentru vârsta sa precoce, evoluând în 37 de partide pentru formația catalană în La Liga, și în 73 de partide în toate competițiile, atât pentru Barcelona, cât și pentru naționala Spaniei, devenind astfel fotbalistul cu cele mai multe meciuri jucate în sezonul precedent.
Ansu Fati și Ronald Koeman vor să reînvie spiritul Barcelonei
În actualul sezon, Barcelona se confruntă cu cea mai grea perioadă din istoria recentă a clubului. Odată cu problemele financiare avute de catalani, conducerea Barcelonei s-a văzut nevoită să-l transfere pe Messi la PSG. Plecarea lui Messi a fost urmată de transferul lui Griezmann la Atletico, în ceea ce a însemnat o revenire a francezului la echipa antrenată de Simeone, după o perioadă nefastă petrecută la Barcelona. Drept urmare, clubul catalan se află în acest moment pe locul 7 în La Liga, pierzând în Champions League contra lui Bayern și Benfica, 3-0 în ambele partide. Unica soluție pentru Barcelona este promovarea tinerilor în primul 11, în vederea construirii unei noi generații de succes. Pe langă Pedri și Ansu Fati, catalanii l-au promovat și pe Gavi de la propria academie în actualul sezon, un alt jucător care arată o maturitate și o debordanță ieșită din comun pentru vârsta sa. Alți tineri talentați care au început să-și facă loc în prima echipă a Barcelonei sunt: Eric Garcia, Riqui Puig, Demir Yusuf, Nico, Oscar Mingueza, Ronald Araujo și Sergino Dest.
Astfel, deși în prezent catalanii sunt de nerecunoscut, viitorul poate arăta bine pentru Barcelona dacă conducerea va avea răbdare cu antrenorul Ronald Koeman și cu toți acești tineri talentați.
De cealaltă parte, Real Madrid a promovat și ea mulți fotabliști tineri în ultimele trei sezoane, Vinicius anunțându-se marele star al următoarei generații galactice, brazilianul fiind al doilea cel mai bun marcator al lui Real Madrid din acest sezon, după Karim Benzema.
Real Madrid se bazează în 2021 pe un parteneriat de succes între Benzema și Vinicius Junior
În stagiunea precedentă de La Liga, Real Madrid a câștigat ambele confruntări directe cu rivalii de la Barcelona, 3-1 la meciul tur și 2-1 în retur. Cu doar un punct obținut de catalani în ultimele patru confruntări directe împotriva madrilenilor, Barcelona speră să întrerupă seria negativă din ultima perioadă și să triumfe în meciul de duminică. O eventuală victorie în derby-ul din week-end este o misiune foarte grea pentru echipa antrenată de Koeman, deoarece "galacticii" doresc cu orice preț să-și ia revanșa față de Atletico și să câștige campionatul, după ce echipa lui Simeone a profitat de numeroasele accidentări cu care Real Madrid s-a confruntat anul trecut și a reușit să cucerească titlul la o diferență de un punct față de echipa antrenată la acea vreme de Zidane.
Deși Real Madrid pare echipa mai puternică în acest moment, madrilenii au și ei multe probleme în apărare și și-au pierdut forma din urmă cu 4,5 ani. Fiind un derby, învingătoarea din acest El Clasico rămâne o necunoscută și așteptăm cu nerăbdare să vedem dacă Vinicius și Ansu Fati pot continua rivalitatea dintre Ronaldo și Messi, rivalitate care a propus cele mai frumoase deby-uri El Clasico din toate timpurile.
Derby-ul Barcelona - Real Madrid va fi astăzi de la ora 17.15 și poate fi urmărt în format livetext pe Eurosport.ro.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo