Barcelona se mută de pe Camp Nou timp de un sezon. Stadionul Olimpic va fi casa echipei lui Xavi în sezonul 2023/24, atunci când legendarul stadion al catalanilor va intra într-un amplu proces de renovare.
Lucrările de pe Camp Nou fac parte din proiectul "Espai Barca", un proiect care are ca scop modernizarea mai multor facilități din oraș.
Astfel, în sezonul 2023/24, Barcelona va juca pe Stadionul Olimpic, o arenă cu o capacitate de 60,000 de locuri. În ceea ce privește competițiile de fotbal, stadionul a fost folosit în trecut pentru diverse partide ale naționalei Spaniei sau pentru organizarea finalelor din Copa del Rey.
Liga
Marca anunță că Mbappe a bătut palma cu Real Madrid! "Au încheiat acordul săptămâna trecută"
ACUM 4 ORE
Între 1997 și 2009, Espanyol a folosit Stadionul Olimpic, până când s-a mutat în noua sa arenă.
Citește și:

Costurile renovării stadionului Camp Nou ajung la 1,5 miliarde de euro

Renovarea stadionului Camp Nou va fi una costisitoare, suma totală ajungând la aproximativ 1,5 miliarde de euro. Barcelona va reveni pe Camp Nou în sezonul 2024/25, dar lucrările se vor încheia abia în timpul sezonul 2025/26. Până atunci, Barcelona va evolua pe teren propriu cu 50% din capacitatea stadionului închisă.
Conducerea Barcelonei le-a promis fanilor un stadion mult mai modern, mai sigur și cu căi de acces mult mai bune. De asemenea, toate locurile din stadion vor fi acoperite.
Demolarea inelului superior ar fi trebuit să înceapă cu un an mai devreme, dar catalanii au decis să revină la planul inițial, din cauza incertitudinii create de războiul din Ucraina.
În cazul în care demolarea inelului superior ar fi început în această vară, Barcelona ar fi jucat cu 50% din capacitatea stadionului închisă și în sezonul 2022/23.
https://i.eurosport.com/2022/04/26/3362450.jpg
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
ACUM 20 ORE
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
ACUM O ZI