FC Barcelona se pregătește de primul sezon fără Messi după 17 ani. Argentinianul nu a putut fi păstrat din cauza problemelor financiare, dar catalanii speră că noile achiziții vor reuși să suplinească absența celui mai bun jucător din istoria clubului.
Primul meci al Barcelonei din noul sezon va avea loc duminică, pe teren prorpiu, în fața celor de la Real Sociedad. În afară de plecarea lui Messi, Ronald Koeman are și mari probleme cu jucătorii accidentați. Nou venitul Kun Aguero, care era de așteptat să fie titular de drept, va lipsi în jur de 2 luni din cauza unei rupturi musculare.
În plus, Dembele și Ansu Fati încă nu și-au revenit și vor fi și ei indisponibili în prima parte a sezonului. Mai mult, nu se știe deocamdată dacă Memphis Depay sau Eric Garcia vor putea fi folosiți în prima etapă, deoarce contractele acestora nu au fost încă înregistrate la Liga Spaniolă.
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 17 ORE
PE CE LOC CREDEȚI CĂ VA TERMINA BARCELONA ÎN NOUL SEZON?

Barcelona poate alinia o echipă competitivă, chiar și fără Messi

În ciuda acestor probleme, când lucrurile vor intra în normal, Barcelona ar putea alinia o echipă care arată foarte bine, cel puțin pe hârtie. Singurele probleme ale catalanilor ar fi la nivelul fundașilor centrali, unde nu există un cuplu care să ofere o mare încredere echipei.
Așa ar putea arăta primul 11 al Barcelonei la meciul cu Real Sociedad:
  • Ter Stegen - Dest, Pique, Araujo, Jordi Alba - Pedri, De Jong, Busquets - Griezmann, Depay, Braithwaite
După revenirea lui Aguero, Dembele și Ansu Fati, Ronald Koeman va avea chiar probleme în alcătuirea liniei ofensive. Totuși, e de așteptat ca Aguero să-i ia locul lui Braithwaite în primul 11, iar Dembele și Ansu Fati să fie soluții alternative pentru Griezmann și Depay, cel puțin în prima parte a sezonului, întrucât cei doi vin după accidentări serioase (în special Ansu Fati).
În defensivă, Pique va fi cu siguranță un punct fix, iar Koeman va alege între Lenglet, Eric Garcia și Araujo. Pe flacul drept al defensivei ar putea apărea nou venitul Emerson Royal, iar Dest să fie rezervă. Americanul va fi însă un jucător important în noul sezon, el putând juca la fel de bine și pe partea stângă, în caz că Jordi Alba va avea probleme sau va fi ieșit din formă.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17