Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona și United au ajuns la un acord pentru De Jong. Decizia este în mâinile mijlocașului

Andrei Nicolae

Publicat 12/07/2022 la 10:50 GMT+3

Frenkie de Jong este una dintre principalele ținte ale lui Manchester United din această vară, iar englezii insistă pentru aducerea mijlocașului. Gruparea de pe Old Trafford ar fi ajuns la un acord cu Barcelona pentru transferul olandezului, care va lua decizia finală cu privire la această mutare.

De Jong en el Barcelona-Benfica de Champions

Credit imagine: Getty Images

Cele două tabere au ajuns la un acord pentru 85 de milioane de euro, informează jurnalistul Oriol Domenech, potrivit Mundo Deportivo. Suma respectivă este o cale de mijloc pentru cele două cluburi, deoarece Barcelona dorea 100 de milioane de euro, în timp ce United era dispusă să ofere doar 60.
Oficialii lui Manchester United s-au întâlnit la Barcelona cu oameni din conducerea grupării blaugrana, pentru a discuta transferul lui De Jong, potrivit lui Gerard Romero, transmite în continuare cotidianul spaniol. Mateu Alemany, care se ocupă de contractele jucătorilor Barcei, a vorbit cu Xavi după discuția cu englezii și i-a transmis și lui că cele două cluburi au ajuns la o sumă comună.
Gruparea de pe Old Trafford și-a exprimat interesul pentru De Jong de la începutul perioadei de mercato, jucătorul olandez fiind dorit de Erik ten Hag la club. Cei doi au colaborat în perioada în care se aflau la Ajax, iar tehnicianul în vârstă de 52 de ani știe că poate să îmbunătățească echipa dacă îl aduce pe batav în lotul său.
Citește și:

De Jong va avea ultimul cuvânt

Mijlocașul olandez este singura persoană care se opune în momentul de față transferului. Jucătorul de 25 de ani și-a exprimat clar dorința de a rămâne pe Camp Nou de la bun început și nu a fost receptiv la ofertele de transfer înaintate de clubul de pe Old Trafford.
Batavul nu are însă locul asigurat în echipa lui Xavi și Barcelona îl poate forța să plece, pentru a-și rezolva o parte din problemele administrative și financiare. De Jong este unul dintre jucătorii de valoare din echipa catalanilor, însă nu se află în mod cert în planurile de viitor ale clubului.
Jucătorul catalanilor a ajuns pe Camp Nou în urmă cu trei ani, după ce a fost transferat pe suma de 86 de milioane de euro de la Ajax. În tricoul Barcelonei, De Jong a evoluat în cadrul a 138 de partide, perioadă în care a marcat 13 goluri și a oferit 17 pase decisive.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo