La Liga a publicat, la începutul acestei săptămâni, lista cu toate cluburile din campionatul Spaniei și limitele salariale pe care le au, adică sumele pe care le pot cheltui pentru jucători și membri ai staff-ului tehnic.
Conform informațiilor oficiale, Barcelona este singurul club care are o limită salarială negativă, -144 de milioane de euro, aceasta fiind înregistrată după transferurile lui Dani Alves, Ferran Torres, Pierre-Emerick Aubameyang și Adama Traore. Înainte de perioada de mercato de la începutul acestui an, catalanii erau înregistrați cu o limită salarială de 97 de milioane de euro.
La polul opus față de clubul blaugrana se află Real Madrid. Rivalii de pe Santiago Bernabeu au o limită salarială de 739 de milioane de euro, fără să fi cheltuit vreun euro pentru transferuri.
Liga
Gareth Bale pleacă de la Real și e la un pas de retragere! Anunțul de ultim moment al agentului său
ACUM 14 ORE
"Galacticii" sunt urmați în top de cei de la Sevilla, cu 199 de milioane de euro, în timp ce Atletico Madrid completează podiumul, cu o limită salarială de 161 de milioane de euro.
Citește și:

Barcelona nu-l poate transfera pe Haaland

Din cauza problemelor financiare pe care le au, catalanii nu au putut vara trecută să-i ofere un nou contract lui Lionel Messi. În plus, pentru că au ca prioritate redresarea situației financiare, cei de la Barcelona nu se vor putea bate pentru transferul lui Erling Haaland în perioada de mercato de la finalul actualei stagiuni.
Președintele clubului blaugrana, Joan Laporta, a declarat că aducerea norvegianului sau a unui fotbalist de calibrul său la echipă ar putea da peste cap planurile prin care catalanii încearcă să ajungă la o stabilitate financiară.
"Chiar dacă am fi în cea mai bună situație economică, acestea sunt operațiuni pe care nu le-am face. Lucrăm să îmbunătățim echipa. Vrem să facem operațiuni de transfer, dar unele sunt dificile. Trebuie să ne salvăm.
Ne-am îmbunătățit situația, dar trebuie să finalizăm redresarea situației economice. Nu vom face tranzacții care pun în pericol instituția noastră", a declarat recent Laporta, ca răspuns la întrebarea dacă steagul norvegian va flutura pe Camp Nou în sezonul viitor.
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
ACUM 18 ORE
Liga
Marca anunță că Mbappe a bătut palma cu Real Madrid! "Au încheiat acordul săptămâna trecută"
ACUM 20 ORE